huawei
ff44 1

Koristite Circle to Search na Samsung Galaxy S23 i Galaxy S22 modelima već sada

Ukoliko nemate neki od modela Galaxy S24 serije. Donosimo vam način kako da već sada koristite Circle to Search na Galaxy S23 te Galaxy S22 modelima telefona.

Circle to Search je jedan od najnovijih dodataka u One UI 6.1 kroz Galaxy AI paket, ekskluzivno dostupan za Galaxy S24 seriju. Samsung planira uključiti Galaxy AI u seriju Galaxy S23 putem budućih ažuriranja, ali će preskočiti seriju Galaxy S22.

Samsung Galaxy A55 i A35 prikazani i na službenim fotkama

Međutim, korisnici ne moraju osjećati da su izostavljeni. Naprotiv, mogu biti iznenađeni saznanjem da mogu iskusiti moć Circle to Search već sada na svojim Galaxy S22 ili Galaxy S23 uređajima.

1 5

Naime, sva osnovna tehnologija koja pokreće Circle to Search već je prisutna na njihovim telefonima, s nekoliko jednostavnih koraka.

Samsung Galaxy Z Flip6 / Fold 6 i pogled na baterije

Circle to Search je prvi put predstavljen uz Galaxy S24 seriju, no tehnologija koja mu omogućuje dolazi od Googlea. Suštinski, Circle to Search predstavlja savršenu implementaciju jednog korisničkog sučelja već postojeće značajke Google Chromea nazvane Objektiv.

iPhone SE 4 – nalik na iPhone 14 s USB Type-C priključkom [CAD renderi]

Iako je ovaj dodatak debitirao s Galaxy S24, korisnici Galaxy S22 i S23 mogu postići slične rezultate korištenjem Google Lens-a.

Xiaomi SU7 u prodaju kreće 28.03.2024.

Kako navodi portal Sammobile, Google Lens omogućuje korisnicima da pretražuju slike putem kamere na svojim Galaxy S22 ili S23 uređajima. To se može postići otvaranjem preglednika Chrome i dodirivanjem ikone kamere u polju “Traži ili upišite URL”.

2 5

Google Lens može zatražiti dopuštenja za korištenje kamere i pohranu podataka. Nakon odobrenja, korisnici mogu pretraživati slike na dva načina: snimanjem fotografija fotoaparatom uređaja ili učitavanjem slika iz Galerije.

Huawei P70 i maskice koje prikazuju drugačiji dizajn modula kamera

Iako Circle to Search nudi brzu i besprijekornu integraciju na gotovo svim zaslonima, Google Lens u Chromeu radi samo s fotografijama snimljenim uređajem ili već pohranjenim u galeriji.

3 2

Međutim, postoji način kako oponašati iskustvo Circle to Search koristeći Google Lens. Korisnici mogu napraviti snimku zaslona i predati je Lensu, omogućujući Googleovoj umjetnoj inteligenciji da obavi svoj posao.

iOS 17.4 pušten u opticaj – evo koje promjene donosi unutar Europske Unije

Pored pretraživanja slika, Google Lens omogućuje i prevođenje teksta s fotografija te rješavanje domaćih zadataka skeniranjem pitanja. Dakle, korisnici Galaxy S22 i S23 mogu iskoristiti snagu Circle to Search ili barem AI ispod njega koristeći Lens, iako će biti potrebno nekoliko dodatnih koraka.

4 1

Iako nije brza kao stvarna značajka Circle to Search, umjetna inteligencija već je dostupna putem njihovih telefona i može se koristiti u svim svojim mogućnostima.

Samsung Galaxy A55 u nečijim rukama i prije predstavljanja

U konačnici, korisnici Galaxy S22 i S23 mogu maksimalno iskoristiti svoje telefone tako što će koristiti dostupne tehnologije poput Google Lens-a kako bi imitirali funkcionalnosti koje su prvotno bile ekskluzivne za Galaxy S24 seriju.

Koristite kameru vašeg Android telefona ili tableta na Windowsima 11 – evo kako

Dok čekaju nadogradnje i nove značajke, mogu uživati u moćnim alatima koje već imaju na raspolaganju.

Najčitanije