Banner

LG Stylus 2 podržava DAB + radio tehnologiju

LG Electronics je najavio na izložbi MWC 2016 u Barceloni, izlazak LG Stylus 2, nasljednika prvog phableta koji se našao i na našem testu. Sada, su dodtno objavili da je model postao prvi svjetski pametni telefon s podrškom za Digital Audio Broadcasting – DAB + radio standard.

 

Očito, LG Stylus 2 imati će gavnu prodajnu marketinšku točku na kvaliteti prijema digitalnih radio postaja temeljenoj na DAB + čipsetu i pripadajućoj aplikaciji . Cijeli sustav omogućava
slušati digitalni radio bez korištenja podatkovnog prometa preko zemaljskih odasiljača.  Ukratko, DAB +   slušateljima  omogućava znatno veći izbor radijskih postaja od dosadašnjeg, ali i bolju kvalitetu zvuka i prijema.

Inače za vašu informaciju,  1997. godine počelo je pokusno odašiljanje radijskih programa u digitalnoj tehnici na VHF području, tzv. DAB s odašiljača Sljeme za programe Hrvatskog radija (HRT HR1, HRT HR2, HRT HR3), i bilo je moguće pratiti na području grada Zagreba, na frekvenciji 227,36 MHz (kanal 12 C). Pokusno odašiljanje DAB-a završeno je krajem veljače 2011.

LG Stylus 2 podržava DAB + radio tehnologiju -1

Od ostalih specifikacija, LG Stylus 2 je opremljen 5,7-inčnim zaslon s 1280 x 720 piksela rezolucije, 13 MP primarnom kamerom i 8 MP sekundarnom, olovkom s posebnim nano-premazom umjesto prijašnjih gumenih vrhova, 16 GB interne flash memorije proširive Micro SD karticom i baterijom  kapaciteta od 3000 mAh. Ima metalni okvir, dimenzije 155 x 79,6 x 7,4 mm, a mase je 145 grama. Puna specifikacija dostupna je na stranici proizvođača.
[youtube id=”vmI5QixTSzg” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”840″ grow=”yes”]

[youtube id=”yAXgydVDydw” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”840″ grow=”yes”]

Najčitanije