Banner
LG IPS5 serija monitora

LG – najštedljiviji TV na svijetu, IPS5 monitori

LG je predstavio novu seriju kalibriranih IPS5 monitora baziranih na IPS tehnologiji. Također, prikazali su i prototip najštedljivijeg LCD TV uređaja na svijetu…

Manje je više – to svakako vrijedi kod potrošnje struje, čak i ako niste ekološki osvješteni: ušteda od par stotina kuna godišnje nije zanemariva. Posebice ako pri tome ne morate štedjeti na slici.

LG je prikazao prototip 47“ (119 cm) LCD televizora, koji ima LED diode smještene samo uz jednu vertikalnu stranicu. Prototip nudi i lokalno zatamnjenje, zahvaljujući novo razvijenim svjetlovodima i difurzorima što dodatno poboljšava kvalitetu slike, iako se radi o relativno nepreciznom zatamnjenju (najvjerojatnije 16 polja).

lg lcd

LG televizori s tom tehnologijom pojavit će se sljedeće godine, vjerojatno u srednjoj cjenovnoj klasi pa će i oprema biti odgovarajuća: 100 Hz ili više, Smart TV platforma a vjerojatno i pasivni 3D FPR.

No, glavni feature je potrošnja struje. Za usporedbu: 46“/47“ plazme troše oko 200 W, prosječni LED osvjetljeni LCD TV oko 80W-90W, štedljivi modeli 50W-60W. LCD monitori dijagonale 23“ troše 30-ak W, ako su LED osvijetljeni.

Superštedljivi 47“ LG televizor troši mizernih 28W!

Tražite li kvalitetan PC monitor, LG ima rješenje za vas: nova serija IPS5 monitora, koji su zapravo poboljšane inačice dosadašnjih IPS1 i IPS6 monitora.

LG IPS5 serija monitora

Superiorna IPS tehnologija (drastično širi vidljivi kut i bolji prikaz boja u odnosu na TN monitore) dodatno je začinjena kalibracijom, pa su ovi monitor sjajan odabir za grafičare i dizajnere ali i za multimediju, igranje te općenito sve zahtjevnije korisnike.

LG IPS5 monitori bit će dostupni od jedanaestog mjeseca.

Najčitanije