Banner
LG AI Chip Image

LG ima novi AI čip

Kao dio svoje strategije za ubrzavanje razvoja AI kućanskih uređaja, LG je razvio vlastiti čip s umjetnom inteligencijom (AI čip) koji uključuje LG Neural Engine kako bi mogao bolje oponašati neuronsku mrežu ljudskog mozga te bolje procesuirati algoritme tzv. dubokog učenja.

AI čip uključuje vizualnu inteligenciju za bolje prepoznavanje i razlikovanje prostora, lokacije, predmeta i korisnika, glasovnu inteligenciju za precizno prepoznavanje karakteristika glasa i buke te inteligenciju proizvoda koja poboljšava sposobnost uređaja za otkrivanje fizičkih i kemijskih promjena u okolini.

Čip također omogućava implementaciju prilagođenih AI usluga obradom i učenjem iz video i audio podataka s ciljem boljeg prepoznavanja emocija i ponašanja korisnika, ali i konteksta pojedinih situacija.

Proizvodi koji koriste LG-ev AI čip koriste prednost On-Device umjetne inteligencije kako bi radili i kada nemaju pristup mreži.

LG TWINWash 2

Također, LG-ev AI čip koristi snažnu sigurnosnu zaštitu za bolju zaštitu osobnih podataka od hakiranja izvana.

LG-ev AI čip je osmišljen da u proizvodima koje napaja poboljša performanse prepoznavanja, kao što je napredni mehanizam prepoznavanja slika za simultanu lokalizaciju i mapiranje (SLAM).

Na primjer, njegova moćna funkcija obrade slike ispravlja nepravilnost uzrokovanu širokokutnim lećama i stvara svjetlije i jasnije slike u tamnom okruženju.

LG klima uredaji 2018 3

LG Electronics planira uključiti novi AI čip u buduće robotske usisivače, perilice rublja, hladnjake pa čak i klima-uređaje. Osim toga, LG će proširiti doseg svojih rješenja umjetne inteligencije kroz suradnje s drugim tvrtkama, sveučilištima i istraživačkim laboratorijima.

„Naš AI čip je dizajniran za pružanje optimalnih rješenja umjetne inteligencije za buduće LG-eve proizvode“, rekao je I.P. Park, predsjednik i glavni tehnološki direktor LG Electronicsa. „To će dodatno unaprijediti tri ključna stupa naše strategije umjetne inteligencije (Evolve, Connect i Open) te korisnicima pružiti unaprijeđeno iskustvo za bolji život.“

Najčitanije