Banner
1 2

iPhone SE 4 odustaje od LCD i donosi OLED zaslon

Appleovi dobavljači zaslona, uključujući Samsung Display, BOE i Tianma, su predložili cijene OLED panela za iPhone SE četvrte generacije. Ponuđene cijene kreću se od 30 do 40 dolara po jedinici, a Apple trenutno pregovara o konačnoj cijeni. Očekuje se da će iPhone SE 4 imati 6,1-inčni OLED zaslon, sličan dizajnu iPhonea 14, te će vjerojatno uključivati akcijsku tipku, USB-C priključak i modemski čip dizajniran od strane Applea.

Nekoliko Appleovih dobavljača zaslona nedavno je predložilo svoje cijene za isporuku OLED zaslona za očekivani iPhone SE četvrte generacije, prema izvještaju The Elec.

iPhone SE 4 – na tragu dizajna iPhone XR modela

Ovaj korak signalizira prelazak s LCD na OLED tehnologiju za ovaj segment uređaja, što bi moglo označiti značajnu promjenu u kvaliteti ekrana.

iPhone 16 i modul kamere dostupan na internetu

Prema izvorima izvješća, Samsung Display, BOE i Tianma su među glavnim igračima koji su dali svoje ponude za OLED panele za iPhone SE 4. Očekuje se da će ovaj novi model biti lansiran sljedeće godine, a bit će prvi iPhone SE koji će koristiti OLED zaslon.

1 15

Cijene ponuđene od strane dobavljača su sljedeće: Samsung je predložio jediničnu cijenu od 30 dolara, BOE 35 dolara, a Tianma 40 dolara. Međutim, Apple je navodno u procesu pregovaranja, pokušavajući smanjiti te cijene za 20 dolara. Ovo je u skladu s uobičajenom praksom Applea da traži što povoljnije uvjete od svojih dobavljača.

Samsung postiže sporazum s Preferred Networks za razvoj 2nm AI čipova

Jedan od ključnih faktora koji utječu na ove cijene je činjenica da će se OLED paneli za iPhone SE 4 temeljiti na već postojećim tehnologijama koje se koriste u iPhoneu 13 i iPhoneu 14.

2 12

To znači da proizvođači neće morati ulagati u nove istraživačke i razvojne procese kako bi prilagodili svoje tehnologije za novi model. Ovo smanjuje troškove proizvodnje i omogućava dobavljačima da nude niže cijene.

OpenAI predstavio Soru – alat za generiranje video zapisa pomoću teksta

Analitičar Ming-Chi Kuo predviđa da će iPhone SE 4 imati 6,1-inčni OLED zaslon s dizajnom sličnim iPhoneu 14. Ovo bi moglo značiti poboljšanje u kvaliteti slike i ugođaju korisnika u usporedbi s prethodnim modelima koji su koristili LCD ekrane.

1 2

Također se očekuje da će iPhone SE 4 koristiti istu bateriju kao i osnovni model iPhone 14, što bi moglo rezultirati poboljšanom trajnošću baterije u odnosu na prethodne modele.

Samsung Galaxy Z Fold 6 imati će 200MP kameru

Osim toga, novi iPhone SE bi mogao uključivati i neke druge značajne promjene, poput uvođenja akcijske tipke i USB-C priključka. Ovo bi bila dobrodošla promjena za korisnike koji traže modernizaciju i poboljšanu funkcionalnost.

tekst2sl1 3

Također, postoji mogućnost da će iPhone SE 4 biti jedan od prvih uređaja koji će koristiti modemski čip dizajniran od strane Applea, što bi moglo donijeti poboljšane performanse i stabilnost u vezi s mrežnim povezivanjem.

DXOMARK: Samsung Galaxy S24 serija ima najbolji zaslon

Dolazak iPhonea SE četvrte generacije s OLED zaslonom predstavlja značajan korak naprijed za ovaj segment uređaja. Očekuje se da će poboljšana kvaliteta ekrana, zajedno s potencijalnim dodacima poput akcijske tipke i USB-C priključka, privući korisnike koji traže visoku vrijednost po pristupačnoj cijeni.

iPhone 16 “retro” izgled i Pro modeli idu do 2T memorije i visokom kapacitetu baterije

S obzirom na intenzivnu konkurenciju na tržištu pametnih telefona, Apple će morati pažljivo balansirati cijenu i značajke kako bi privukao potrošače i zadržao svoj udio na tržištu.

Najčitanije