Banner
2

iOS 17.5 (beta 1) – zanimljive mogućnosti

Apple je objavio iOS 17.5 Beta 1, koji donosi mogućnost preuzimanja aplikacija izravno s web stranica razvojnih programera (ograničeno na EU).

Apple je objavio prvu betu iOS-a 17.5. Distribuiran kao iOS 17.5 Beta 1, ažuriranje donosi nekoliko promjena u odnosu na prethodne verzije iOS-a 17.4, uključujući mogućnost instaliranja aplikacija s web stranica razvojnih programera.

Kako je bivši zaposlenik odao tajne Apple-a

Nakon nedavne objave iOS-a 17.4.1 za sve iPhone uređaje krajem prošlog mjeseca, Apple je sada lansirao novu beta verziju, iOS 17.5, koja uvodi značajku detaljno opisanu sredinom ožujka.

1 5

Konkretno, sada je moguće preuzimati aplikacije izravno s web stranica razvojnih programera, čime se iOS u tom pogledu usklađuje s Androidom i macOS-om. Stoga se čini da će svi kompatibilni iPhone uređaji uskoro dobiti ovu značajku.

Hoće li vaš iPhone primiti iOS 18 nadogradnju?

Međutim, ova značajka će biti dostupna samo u Europskoj uniji (EU) i za programere koji imaju Appleov račun razvojnog programera dulje od dvije godine te više od milijun zabilježenih preuzimanja aplikacija u prošloj godini.

Apple najavio WWDC 2024. za 10.-14.06.2024.

Nadalje, Apple dodatno ograničava distribuciju svojih aplikacija na one preuzete unutar EU. Kao rezultat, većina manjih programera će i dalje morati distribuirati svoje aplikacije putem trgovine aplikacija.

iOS 18 i personalizacija početnog ekrana

Također, Appleova naknada za osnovnu tehnologiju bit će naplaćivana za sve instalacije aplikacija pokrenute putem web stranica razvojnih programera.

2

Do sada su iPhone uređaji mogli otkriti AirTag  ili slične trackere koji koriste Find My mrežu, čak i ako nisu bili upareni.

Apple dodao iPhone 6 na listu “zastarjelih modela” – vintage

Apple se nada proširiti ovu mogućnost na uređaje za praćenje koji se ne oslanjaju na njegovu mrežu za praćenje s iOS-om 17.5, čime se smanjuje mogućnost praćenja vašeg kretanja bez pristanka.

iPhone korisnici uskoro će moći obrisati Photos aplikaciju

Također, iOS 17.5 Beta 1 može ponuditi poveznice do odgovarajućih web stranica proizvođača za objašnjenje procesa deaktivacije. Sve ovo dolazi nakon što su Apple i Google razvili zajednički standard protiv praćenja za trackere, za koji su Chipolo, Eufy, Samsung i Tile također izrazili interes pridružiti se.

Najčitanije