Banner
naslovna1 2
iPhone 16 "navodno" dolazi s Punch-hole !

iPhone 16 modeli donose veće zaslone i Punch-hole

I dok je Dynamic Island debitirao prošle godine s modelima iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max, koji su se zadržali na četiri modela iPhonea 15 ove godine, čini se da bi mogao doživjeti promjene već sljedeće godine.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Iako se serija iPhone 15 tek treba pojaviti na tržištu, već se počinju širiti glasine o sljedećoj iteraciji – seriji iPhone 16. Prema informacijama od “X” tipstera i lika iz Dragon Ball Z-a, Majina Buua, putem Wccftech-a, Apple navodno testira prototipsku verziju iPhonea 16 Pro s izrezom za bušenje rupa umjesto dosadašnjeg Dynamic Islanda.

Samsung Galaxy Z FE – sklopivi model za svačiji džep

I dok je Dynamic Island debitirao prošle godine s modelima iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max, koji su se zadržali na četiri modela iPhonea 15 ove godine, čini se da bi mogao doživjeti promjene već sljedeće godine.

Prema informacijama Rossa Younga, izvršnog direktora Display Supply Chain Consultants (DSCC), sva četiri modela iPhonea 16 imat će Dynamic Island.

Samsung Galaxy Z FE – sklopivi model za svačiji džep

Osim toga, velika vijest je i povećanje veličine zaslona na Pro modelima. Na primjer, iPhone 15 Pro sa 6,1 inča ekranom rasti će na 6,3 inča na iPhoneu 16 Pro, dok će 6,7-inčni zaslon iPhonea 15 Pro Maxa biti povećan na 6,9 inča s iPhoneom 16 Pro Max.

naslovna1 2

No, Young predviđa još veće promjene za 2025. godinu s dolaskom serije iPhone 17. Prema njegovim prognozama, modeli koji nisu Pro odgovarat će veličinama zaslona Pro modela.

iPhone SE 4 (2024.) – fokus na kamerama i snazi čipa

Dakle, iPhone 17 i iPhone 17 Pro imat će zaslon od 6,3 inča, dok će iPhone 17 Plus i iPhone 17 Pro Max svaki imati zaslon veličine 6,9 inča.

Apple iPhone 15 Pro Max od 256GB u proizvodnji košta 502$

Što se tiče Dynamic Islanda, prognoze ne pokazuju njegovu prisutnost na modelima iPhonea 17 Pro 2025. godine. To ostavlja prostor za spekulacije o budućnosti ove karakteristične značajke koja je izazvala znatan interes od svojeg iznenađujućeg predstavljanja s serijom iPhone 14 2022. godine.

nn33

Unatoč uzbuđenju koje je Dynamic Island izazvao, postavlja se pitanje hoće li Apple razmotriti njegovo napuštanje ili će mu dati nove funkcionalnosti koje će zamijeniti tradicionalni izrez.

Steam Deck OLED predstavljen

Majin Bu, izvor glasina, naglašava da Apple još nije konačno odlučio hoće li koristiti izrez s bušenjem rupa za iPhone 16 Pro modele sljedeće godine. Dodaje da bi se, prema njegovim informacijama, Dynamic Island mogao vratiti na iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max.

naslovna11

Međutim, treba napomenuti da su ove informacije još uvijek nepotvrđene, a Majin Bu izražava sumnju u izdanje iPhonea 16 Pro s izrezom za bušenje rupa, navodeći da je vrlo malo vjerojatno da će biti objavljeno.

Steve Wozniak doživio blaži moždani udar

Ostaje vidjeti kako će se situacija razvijati, ali jedno je sigurno – svaka najava i glasina vezana uz seriju iPhone 16 već izaziva veliku pažnju među ljubiteljima Apple tehnologije.

1 3

Naravno ove glasine treba svakako uzeti s dozom opreza jer je još uvijek prerano išta komentirati i navoditi sa sigurnošću. Ali nas veseli što već sada imamo prilike govoriti i pisati o iOS 18 platformi i naravno iPhone 16 modelima.

Apple iPhone 16 Pro dobiti će ljevane staklene leće

Koji će zasigurno donijeti sa sobom neke “značajnije” promjene u odnosu na aktualne modele. Koji već godinama po dizajnerskom pitanju nisu doživjeli značajnije i bitnije izmjene.

Najčitanije