Banner
1 10
iPhone 16 imati će sličan izgled kao što su bili iPhone X i iPhone 11 modeli !

iPhone 16 donosi iznenađujući redizajn – nalik onome na X i 11 modelima

iPhone 16 donosi promjene i miče se od već "dosadnog dizajna". Dolazi nam dizajn već viđen i dostupan - onaj na iPhone X i iPhone 11 modelima.

Novi detalji o nadolazećoj seriji iPhone 16 nastavljaju se pojavljivati, obećavajući značajne inovacije i promjene koje bi mogle redefinirati iskustvo korisnika s ovim uređajem.

Litij-Silikonske baterije: Revolucija kapaciteta u elektronskim uređajima

Jedna od ključnih novosti koja je izazvala interes jest mogućnost da tipka za snimanje na iPhoneu 16 pruži funkcionalnost sličnu DSLR fotoaparatima, što bi označilo značajan korak naprijed u mobilnoj fotografiji. Osim toga, informacije o procesoru i kameri dodatno su potaknule uzbuđenje među korisnicima.

Nedavno otkriveni prototip iPhonea 16 otkriva da nas očekuje mnogo značajnija promjena nego što se ranije predviđalo. Čini se da će ovaj model biti podvrgnut potpunom redizajnu, označavajući kraj ere koja je započela prije pet godina s iPhoneom 11 Pro. Evo detalja o novom dizajnu i drugim inovacijama koje nas očekuju.

Sklopivi Huawei Pocket S2 donosi 5G

Jedan od najkritiziranijih aspekata Appleovih iPhonea bio je nedostatak značajnog dizajnerskog napretka između različitih generacija. Mnogi korisnici su primijetili da su novi modeli često izgledali gotovo identično kao prethodni, unatoč unaprjeđenjima performansi.

1 10
iPhone 16 imati će sličan izgled kao što su bili iPhone X i iPhone 11 modeli !

Međutim, novi prototip iPhonea 16 sugerira da će se ova situacija promijeniti. Prema procurjelim informacijama, novi modeli mogli bi imati potpuno redizajniranu stražnju kameru, zamjenjujući dosadašnje dvije dijagonalno postavljene leće s dvije okomite leće.

iPhone 16 – dizajnerska učestalost i volja korisnika za drugačijim

Slika koja se pojavila na Twitteru navodno prikazuje prototip iPhonea 16, sugerirajući da će doći do značajnih promjena u dizajnu. Iako još nisu dostupne točne specifikacije, čini se da će se promjene uglavnom fokusirati na stražnju stranu uređaja. Predviđanja o povećanju veličine iPhonea 16 Pro također su izazvala interes, iako su detalji o tome još uvijek nejasni.

3 2
Aktualni render (prikaz) iPhone 16 modela !

Najznačajnija promjena, međutim, odnosi se na raspored kamere na stražnjoj strani uređaja. Umjesto dijagonalno postavljenih leća u gornjem desnom kutu, Apple će se navodno vratiti na raspored kamere poznat s iPhonea X i iPhonea 11.

iPhone 16 i 16 Plus dobivaju 8GB RAM-a i Wi-Fi 6E

Iako ovo možda neće izgledati kao revolucionarna promjena, ipak će biti dovoljna da privuče pažnju korisnika i ljubitelja tehnologije.

2 15

Osim toga, očekuju se i dizajnerske promjene na tipkama uređaja. Kapacitivni dodirni gumbi mogli bi biti transformirani u ravne ili blago uvučene u kućište, što bi moglo poboljšati ukupno iskustvo korištenja uređaja.

Apple Vision Pro i test izdržljivosti

Također se spominje mogućnost integracije periskopske kamere, posebno za modele iPhonea 16 Pro. Ova tehnologija bi mogla donijeti značajna poboljšanja u optičkom zumiranju i kvaliteti fotografija, što će posebno obradovati ljubitelje mobilne fotografije.

1 18

Uz sve ove promjene, očekuje se da će iPhone 16 donijeti i unaprjeđenja u performansama, bateriji i softverskim mogućnostima. Dok se čeka službena najava od strane Applea, ovi prototipi i procurene informacije već su izazvali veliko uzbuđenje među korisnicima i stručnjacima iz industrije.

iOS 18 – Povijesno ažuriranje s naglaskom na AI

S obzirom na povijest Applea u inovacijama, očekivanja su visoka, a nadolazeći iPhone 16 mogao bi biti još jedan korak naprijed u svijetu pametnih telefona.

Najčitanije