Banner
1 11

Rukomet (EURO 2024.): Hrvatska – Mađarska / Gdje gledati?

Nakon poraza od Francuska, Hrvatska mora tražiti drugu šansu protiv Mađara, utakmica je na rasporedu u 17:55h.

Hrvatska rukometna reprezentacija danas od 18 sati igra ključnu utakmicu 2. kola skupine I na Europskom prvenstvu. Hrvatska se nalazi u situaciji gdje mora ostvariti pobjedu u svih preostalih tri utakmice ovog dijela grupne faze kako bi imala šansu za plasman u polufinale.

Kako piše Index.hr, ipak, postoji scenarij prema kojem ni to ne bi bilo dovoljno. Prva od tih triju utakmica je protiv Mađarske. Pobjeda bi zadržala Hrvatsku u utrci za polufinale, dok bi poraz označio kraj nade za osvajanjem medalje.

2 2

Izabranicima Gorana Perkovca preostale su utakmice protiv Mađarske, Islanda i Njemačke. Ako ostvare pobjede u svim tim susretima, gotovo je sigurno da će se plasirati u polufinale.

No, postoji i opcija prema kojoj tri pobjede ne garantiraju automatski plasman među posljednja četiri. U slučaju da Austrija pobijedi sve svoje protivnike do kraja (Njemačka, Francuska, Island), a Francuska ostvari pobjede osim protiv Austrije, Hrvatska bi ostala bez polufinala. U tom slučaju bi dalje prošle Francuska i Austrija.

Do sada su Hrvatska i Mađarska odigrale 13 susreta na velikim natjecanjima, s dominantnim omjerom od 10 pobjeda, jednog remija i dva poraza u korist Hrvatske.

Susret Hrvatske i Mađarske pratitie na RTL-u. Uvodna emisija započinje u 16:55h, dok je susret na rasporedu u 17:55h.

Najčitanije