Banner
ff 1

iOS 18 i personalizacija početnog ekrana

Nadolazeći iOS 18 donosi revolucionarne promjene na početnom zaslonu, omogućujući korisnicima da prilagode mrežu ikona ostavljajući praznine.

iOS 14 je donio revolucionarne promjene na početnom zaslonu, uključujući widgete i biblioteku aplikacija, što je jedno od najznačajnijih ažuriranja od prelaska na ravni vizualni stil u iOS 7 ili čak dodavanja mapa u iOS 4.

iOS 18 implementira Google Gemini

Međutim, izvještaji Bloombergova Marka Gurmana otkrivaju da će nadolazeći iOS 18 donijeti još jednu revolucionarnu promjenu, čineći početni zaslon “prilagodljivijim” nego ikad prije.

naslovna1 5

Glavna promjena bit će mogućnost ostavljanja praznina u mreži ikona na početnom zaslonu. Dok će se ikone i dalje pričvrstiti na mrežu, korisnici će imati mogućnost ostavljanja praznih prostora, čak i cijelih redaka ili stupaca. Ovo će korisnicima omogućiti veću fleksibilnost u organizaciji i personalizaciji njihovog početnog zaslona.

iOS 18 – naglasak na pristupačnosti i integraciji AI

Osim ovih promjena, detalji o ostalim ažuriranjima su još uvijek tajnoviti, ali se očekuje da će Apple predstaviti novu verziju iOS-a na WWDC-u, koji će se održati u lipnju.

ff 1

Kroz godine, iOS je doživio brojne evolucije. Na primjer, iOS 16 se fokusirao na personalizaciju zaključanog zaslona s prilagodljivim fontovima, bojama i dodavanjem widgeta za zaključani zaslon.

iOS 18 – Povijesno ažuriranje s naglaskom na AI

S druge strane, iOS 17 je donio način rada StandBy i interaktivnost u widgete, pretvarajući iPhone u pametni zaslon dok je na priključnoj stanici u pejzažnom načinu rada.

nasl1

Međutim, iOS 18 će ponuditi i nove značajke koje nisu direktno povezane s početnim zaslonom. Prema ranijim izvješćima Gurmana, očekuje se podrška za RCS (Rich Communication Services) i implementacija generativne umjetne inteligencije za Siri. Ove promjene obećavaju poboljšanu interakciju i funkcionalnost sustava.

Apple iOS 18 – iz temelja mijenja način korištenja iPhone telefona

Osim toga, moguće je da će se promijeniti i izgled korisničkog sučelja, s elementima inspiriranim visionOS-om. Ovo bi moglo značiti suptilne, ali značajne promjene u estetici i upotrebljivosti iOS-a, prilagođene modernim standardima i potrebama korisnika.

3

U suštini, iOS 18 obećava donijeti niz inovacija koje će osnažiti korisnike da personaliziraju svoje iskustvo s iPhoneom na još dublji i intuitivniji način.

iOS 17.4.1 dostupan za preuzimanje

Sve ovo ukazuje na Appleovu predanost stalnom unapređenju iOS-a kako bi se osiguralo da ostaje na vrhu tehnološke inovacije i korisničkog iskustva.

Najčitanije