Banner
naslovna1 5

Apple iOS 18 – iz temelja mijenja način korištenja iPhone telefona

Apple, tehnološki div koji uvijek ide korak dalje, spreman je otkriti svoje velike planove za nadolazeće ažuriranje - iOS 18.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Apple, tehnološki div koji uvijek ide korak dalje, spreman je otkriti svoje velike planove za nadolazeće ažuriranje – iOS 18.

Vivo X100 / X100 Pro – Dimensity 9300 i 100mm Zeis Apo periskopska kamera

Iako je razvoj malo pauziran zbog poboljšanja trenutnog iOS-a 17, očekuje se da će iOS 18 donijeti značajne inovacije i promjene usmjerene na umjetnu inteligenciju.

3

Ključna karakteristika ovog ažuriranja bit će integracija generativne AI tehnologije, o čemu je informirao istaknuti analitičar Mark Gurman.

Apple iPhone 15 Pro Max od 256GB u proizvodnji košta 502$

Apple već neko vrijeme radi na razvoju ove tehnologije, a iOS 18 će biti prvo područje na kojem će je implementirati. Očekuje se da će ova generativna AI tehnologija unaprijediti korisničko iskustvo na iPhoneu i iPadu.

iOS 17.2 donosi prostorno snimanje

Gurman ističe da će ažuriranje biti “ambiciozno i uvjerljivo,” što sugerira da korisnici mogu očekivati značajne promjene. Iako nisu otkrivene specifične značajke, najavljeno je da će biti “relativno revolucionarne” za iPhone i iPad. To budi nadu u inovacije koje će nadmašiti dosadašnje promjene u iOS dizajnu.

1 2

Osim toga, Gurman napominje da će Apple predstaviti ekskluzivne značajke za liniju iPhone 16, ukazujući na moguće nove hardverske promjene koje bi mogle pratiti ovaj softverski iskorak. Ovo je intrigantan detalj koji dodatno potiče spekulacije o revolucionarnim promjenama u dizajnu ili funkcionalnosti budućih iPhone modela.

Google Drive za Android i iOS dobiva redizajn

Apple je tijekom proteklih godina izdao nekoliko inačica iOS-a, ali su se često pojavljivale temeljne greške i problemi. Uprkos brzim popravcima koje tvrtka pruža nakon otkrivanja tih problema, korisnici su ostajali s dojmom da konačni proizvod nije dovoljno ispoliran.

Apple prekinuo razvoj iOS 18 te macOS 15 platformi

S obzirom na ovo iskustvo, očekuje se da će Apple s iOS-om 18 posvetiti posebnu pažnju stabilnosti i eliminaciji potencijalnih skrivenih grešaka.

nasl1

Od iOS-a 14, Apple nije donio značajne vizualne promjene na platformu, osim dodavanja widgeta na početni zaslon iPhonea 2020. godine. Stoga, iOS 18 bi mogao biti ključno ažuriranje koje donosi svježi vizualni izgled i poboljšava korisničko sučelje. S obzirom na najavljene “relativno revolucionarne” značajke, korisnici mogu očekivati i poboljšanja u dizajnu koja će nadmašiti prethodna ažuriranja.

link1

Unatoč trenutnom fokusu na stabilnosti iOS-a 17, postavlja se pitanje hoće li Apple imati dovoljno vremena za rješavanje potencijalnih problema ili grešaka do kraja ciklusa razvoja iOS-a 18. Moguće je da će tvrtka odgoditi konačno izdanje za dodatni tjedan kako bi osigurala najbolje moguće korisničko iskustvo.

nn33

Za sada, planira se službena najava iOS-a 18 na WWDC-u 2024., gdje će programeri dobiti priliku testirati ažuriranje. S obzirom na to da do WWDC-a ima još nekoliko mjeseci, postoji mogućnost da će se planovi promijeniti, a Apple može donijeti dodatna značajna ažuriranja koja će dodatno obogatiti iOS 18.

link2

Appleovi planovi za iOS 18 obećavaju ambiciozne inovacije i promjene usmjerene na umjetnu inteligenciju. Korisnici s nestrpljenjem očekuju službenu najavu na WWDC-u, s nadom da će iOS 18 ponuditi revolucionarno iskustvo na njihovim iPhoneima i iPadima.

 

Najčitanije