huawei
nn

iOS 17.2 donosi Qi2 punjenje za iPhone 13 i iPhone 14

Dugo očekivani iOS 17.2 sa sobom donosi podršku za Qi2 punjenje pri iPhone 13 i iPhone 14 modelima telefona.

Hrvatski Telekom osnažuje 4G i 5G ali gasi 3G

Apple je nedavno najavio nadolazeće ažuriranje iOS-a 17.2, donoseći niz uzbudljivih poboljšanja za korisnike iPhonea. Ova najnovija verzija operativnog sustava uključuje tehnološke inovacije koje će unaprijediti iskustvo korisnika i otvoriti vrata novim mogućnostima.

Huawei Mate 60 Pro+: Kralj kamere među smartphoneima

Jedno od ključnih ažuriranja je dodatak Qi2 tehnologije na iPhone 13 i iPhone 14. Apple je već u rujnu potvrdio da će iPhone 15 podržavati Qi2, ali sada se proširuje kompatibilnost na cijelu seriju 13 i 14.

1 3

Ovo će omogućiti korisnicima da svoje uređaje pune na bržim Qi2 punjačima s 15 vata, umjesto dosadašnjih 7,5 vata. Osim ubrzanog punjenja, ovo ažuriranje eliminira potrebu za skupim MagSafe certifikatom, čime se smanjuju troškovi povezani s odgovarajućim punjačima.

iOS 17.2 – što očekivati

Važno je napomenuti da će Qi2 tehnologija također podržavati Android pametne telefone u budućnosti, otvarajući mogućnost dijeljenja istog punjača između iPhonea i Android uređaja.

Google napada ChatGPT – stiže Gemini

Ovo je korak prema univerzalnom standardu punjenja, pružajući korisnicima veću fleksibilnost i smanjujući potrebu za više punjača u kućanstvu.

2 3

Jedna od značajki koja će biti dostupna na iPhoneu 15 Pro i Pro Max je mogućnost snimanja prostornog videa. S iOS-om 17.2, korisnici će moći snimati 3D video koji se kasnije može gledati na Vision Pro slušalicama za miješanu stvarnost. Ovo otvara nove mogućnosti za kreativno snimanje i doživljavanje sadržaja na potpuno novi način.

Apple objavio iOS 17.1.2 i iPadOS 17.1.2 s važnim sigurnosnim popravcima

Telefoto kamere na vrhunskim modelima također su dobile poboljšanja s iOS-om 17.2. Sada će imati mogućnost bržeg fokusiranja, što će rezultirati boljim performansama prilikom snimanja fotografija i videa. Ova poboljšanja čine iPhone 15 Pro i Pro Max još konkurentnijim u području fotografije i videosnimanja.

3 4

Jedna od novih značajki koju donosi ovo ažuriranje je potpuno nova Appleova aplikacija Dnevnik. Ova aplikacija omogućuje korisnicima bilježenje svojih aktivnosti, događaja i misli na jednom mjestu. Također, korisnici mogu koristiti gumb za akciju za brzi početak prijevoda, što olakšava komunikaciju na više jezika.

Apple iOS 18 – iz temelja mijenja način korištenja iPhone telefona

Aplikacija Vrijeme dobiva značajno unapređenje s interaktivnim lunarnim kalendarom i novim widgetima. Ovo omogućuje korisnicima bolje praćenje vremenskih uvjeta i mjesečevih faza, pružajući dodatnu korisnost i informacije na početnom zaslonu.

4 3

Još jedna značajna promjena u iOS-u 17.2 je mogućnost unošenja zdravstvenih podataka putem Siri. Korisnici sada mogu koristiti Siri za brzo pretraživanje i unos različitih zdravstvenih podataka, čime se olakšava praćenje vlastitog zdravlja i wellnessa.

MagSafe i Qi2 – Budućnost bežičnog punjenja za Android

Ovo ažuriranje će biti dostupno za sve korisnike kompatibilnih iPhonea u narednim danima, a Appleov kontinuirani angažman na unapređenju funkcionalnosti i iskustva korisnika čini iPhone još privlačnijim izborom na tržištu pametnih telefona.

5

S kombinacijom novih tehnologija, poboljšanih značajki kamere i praktičnih aplikacija, iOS 17.2 donosi sveobuhvatno unapređenje koje će korisnici sigurno cijeniti.

Apple Watch 9 (Product Red) – predstavljen, s cijenom od 399$

Ukoliko niste svakako napravite nadogradnju na iOS 17.1.2, detalje imate unutar članka: “Apple objavio iOS 17.1.2 i iPadOS 17.1.2 s važnim sigurnosnim popravcima

Najčitanije