Banner
tekst1naslovna 19

Instagram uvodi pretplatu na dijelove sadržaja, TikTok također najavljuje slično

Instagram razmišlja u uvođenju pretplate na pojedini sadržaj (o kojem bi odlučivali kreatori) unutar svojih okvira. Također je i TikTok odmah najavio sličan način pretplate.

Kada je Instagram objavio da razmatra uvođenje pretplate odnosno dopušta kreatorima sadržaja da svoj materijal „unovče”, nešto slično je objavio i TikTok. Da ipak pojasnimo sve polako.

Microsoft možda razmišlja o Windows 11 pametnom telefonu

Instagram je danas izašao s objavom kako razmišlja o uvođenju pretplate za pojedini sadržaj svojih kreatora odnosno svih onih koji kreiranju i objavljuju sadržaj na Instagramu.

Instagram testira vertikalno prelaženje Storiesa

To znači da će možda vaš omiljeni Instagram profil za pojedine video materijale (za koje se autori odluče) u budućnosti morati plaćati pojedini iznos. Govori se kako je riječ o iznosima od 1$ pa do 9$ a glavnu (posljednju) odluku donijeti će Instagram kreatori.

tekst1sl1

Naravno osim iznosa pretplate sami kreatori će odrediti koji će sadržaj (video materijale) u budućnosti naplaćivati. Vjerujemo kako će riječ biti o dužim i sadržajno bogatijim video materijalima premda nam za sada nije poznato kako bi se to moglo primijeniti na fotografije, čemu ustvari Instagram ima glavnu primjenu.

Instagram „popravlja” Feed – način donošenja sadržaja

Povučeni iskustvom kako je dolaskom Meta tvrtke (nekada je bila poznatija pod imenom Facebook) sav je sadržaj odnosno aplikacije koje su u njezinom vlasništvu dobile su mnogo značajniji razvoj no što je to prije bio slučaj.

TikTok donosi novi gumb objave sadržaja

Ponajviše je to vidljivo s Instagram i WhatsApp servisima odnosno društvenim mrežama a znamo kako će u skorašnje vrijeme i ostale članice „Meta” grupacije (Facebook, Messenger) doživjeti slično.

Samsung predstavio Exynos 2200

Ali zašto bi sve bilo tako jednostavno kada može biti komplicirano. Nije prošlo mnogo vremena da se nije javio najveći konkurent Instagrama, TikTok. Nisu mnogo razmišljaju a izašli su sa zamišlju kako i oni uvode pretplatu na svoj sadržaj korisnicima.

Zašto Apple čeka da predstavi sklopivi iPhone?

Iako nisu naveli koliki bi ti novčani iznosi mogli biti vjerovat ćemo kako će oni biti slični ako ne i isti kao i kod slučaja Instagrama. Ono što je u pitanju TikToka malo neobično je to što ova „društvena mreža” ima jednu značajku koju Instagram nema.

tekst1sl2 14

A riječ je o For You Page (FYP) a kao što znamo upravo se tu izmjenjuje sadržaj različitih autora (bez potrebe za pretplatom na njih). Te se onda ako se korisniku dopadne sadržaj sam korisnik može pretplatiti na nekog od autora sadržaja koji se mu se svidi.

Opa, prodaja Samsung sklopivih mobitela narasla 300%

Postavlja se pitanje kako će sam korisnik TikToka reagirati kada se odluči za pretplatu na nekog autora a onda ulaskom na njegov TT vidi da se mora platiti za pristup (gledanje) pojedinog sadržaja.

Apple iPhone 14 također bez SIM utora

Hoće li to korisnike privući ili odbiti? Mišljenja smo kako niti TikTok to za sada ne zna odnosno nije u stanju definirati. Vratimo se na Instagram i recimo kako za sada nije navedeno kada će pretplata započeti ali sigurni smo kako na navedeno nećemo morati čekati dugo vremena.

Najčitanije