Banner
naslovna11 11

Instagram donosi dijeljenje poveznica unutar Storiesa

Postavljanje linkova unutar "priča" dostupno je na Instagramu

Danas nas je dočekala dobra vijest koja se dotiče Instagrama. Naime od nedavno je Instagram donio podršku za upload fotografija i video zapisa preko računala ili prijenosnika. Da nisu odlučili stati na tome dokazuje i nova značajka koju su i sami korisnici dugo iščekivali. Riječ je o dijeljenju poveznica unutar „Storiesa” odnosno unutar „priče” koju korisnik kreira. Recimo i pojasnimo najlakše na primjeru. Nalazite se negdje u nekome gradu, napravite fotografiju i želite je podijeliti na Instagramu u „svojoj priči”.

Google: „U fokusu nam je strojno učenje (odbacujemo VR)”

Do sada ste samo mogli podijeliti fotografiju a od sada uz dijeljenje fotografije moguće je recimo i prilijepiti link na web stranicu navedenog grada ili neke znamenitosti koja je vidljiva na fotografiji.

tekst21 2

Moramo reći kako je u lipnju počelo testiranje ove značajke te je ona bila dostupna jedino za verificirane Instagram korisničke račune kao i za račune koji imaju 10,000 pratitelja.

Microsoft bilježi rast zahvaljujući Windowsima 11

Naravno sada je tome kraj i dijeljenje poveznica putem Storiesa dostupno je za svih. Naravno postupak je malo drugačiji no kada fotografiju podijelimo u priči ali mi ćemo za vas pojasniti i postupak:

  • idete kreirati priču „kao i obično” do sada
  • nakon toga odaberete „stiker” s desne gornje strane (on se nalazi u sredini)
  • unutar njegova sučelja vidjet ćete predložak za link
  • gdje tu onda možete postaviti link neke web stranice ili određenog članka

Moramo reći kako autor ovog teksta još nije dobio na svoj Instagram račun ovu značajku ali smo sigurni kako će velika većina korisnika kroz naredne dane istu i dobiti za mogućnost korištenja. Za razliku od mogućnosti povlačenja „priče” prstom prema gore, ovdje moramo reći kako je razlika u tome što je potrebno kliknuti (odabrati) na link da bi se poveznica otvorila.

tekst11 3

Naravno osim ove nadolazeće značajke iz Instagrama su rekli kako već rade na narednim značajkama koje biti puštene u opticaj u narednim mjesecima. Nemojmo nikada zaboraviti kako je Instagram u vlasništvu Facebooka, stoga je sigurni kako su naredne značajke na Instagramu, zasigurno vezane uz Facebook društvenu mrežu.

Huawei Watch GT 3 – novi best buy pametni sat?

Čelnici Instagrama su naveli kako „novi računi” te računi koji govore i ističu govor mržnje neće imati mogućnost korištenja linka unutar priče a što to u suštini znači, pokazat će svakako vrijeme. Ako ste vi sretnici koji su na svojim Instagram profilima dobili novu značajku slobodno nam recite kako vam se čini, što vam se sviđa a što ne.

Facebook Messenger i Instagram – grupni razgovori napokon su dostupni

Naravno još jednom ponavljamo kako je značajka tek dostupna te je moguće da će proći nekoliko dana da svi korisnici na globalnoj razini dobiju ovu „značajku”. Stoga je potrebna doza strpljenja.

Preuzmite Instagram:

GooglePlay-button400x400

AppStore-button400x400

Najčitanije