huawei
nn1 3

Huawei slavi 100 milijuna uređaja na HarmonyOS 4

I dok Huawei ide "laganim korakom" ponovno ka vrhu, na svojem matičnom tržištu (Kini) Huawei se hvali vrhunskim brojkama.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Huawei, vodeći svjetski tehnološki div, postigao je značajan uspjeh lansirajući svoj HarmonyOS 4, operativni sustav koji ima ambiciozni cilj objediniti korisničko iskustvo na pametnim telefonima, televizorima i čak automobilima.

Apple prikazao svu moć M3 čipa – uz dolazak novih Mac računala

Danas, tvrtka je s ponosom objavila da je HarmonyOS 4 dostigao čak 100 milijuna preuzimanja.

Apple iPhone 16 Pro dobiti će ljevane staklene leće

Ovo značajno postignuće uključuje i nove instalacije i ažuriranja na različitim uređajima i dogodilo se u iznimno kratkom vremenskom razdoblju od samo 87 dana, što iznosi impresivnih prosječno više od 1,1 milijun instaliranja dnevno.

1 40

Ova izvanredna vijest stigla je tiho, bez velike pompe, objavljena na društvenoj mreži Weibo na službenim profilima Huaweia i HarmonyOS-a.

Huawei nova 11 SE – predstavljena na Kineskom tržištu

Iako se lansiranje HarmonyOS 4 činilo kao prelomna točka za Huawei, tvrtka je odlučila ovu vijest priopćiti na skroman način. No, iza ove tišine krije se znatan napredak i strateški korak za budućnost Huaweia.

Meta donosi plaćeni Facebook i Instagram – bez oglasa

HarmonyOS 4 predstavlja viziju Huaweija za operativni sustav koji će usklađivati iskustvo korištenja različitih uređaja na način koji je dosad rijetko viđen.

20230821 Huawei Day1 045

To uključuje pametne telefone, pametne televizore, tablete, pametne satove, i čak sustave u automobilima. Ova ambiciozna platforma pruža korisnicima dosljedno i fluidno iskustvo bez obzira na uređaj koji koriste.

Oporavak prodaje pametnih telefona na Kineskom tlu – Huawei je na dobitku

U prvotnom planu objavljivanja HarmonyOS 4, Huawei je istaknuo popis od 69 uređaja, uključujući pametne telefone, tablete i pametne televizore, koji će dobiti nadogradnju na ovaj novi operativni sustav. No, budući da je Huawei tvrtka globalnog značaja, očekuje se da će se uskoro pojaviti zaseban popis uređaja koji će dobiti HarmonyOS 4 ažuriranja širom svijeta.

20230821 Huawei Day1 154

Do danas, većina globalnih korisnika nema pristup HarmonyOS 4, osim onih koji koriste Huawei Watch GT 4 pametni sat i nekoliko drugih nosivih uređaja koji su već dostupni s ovim operativnim sustavom. Uređaji na HarmonyOS 3 nisu vidjeli značajna ažuriranja, što je razumljivo jer tvrtka usmjerava svoje resurse prema lansiranju HarmonyOS 4.

HUAWEI HEALTH LAB U FINSKOJ

HarmonyOS 4 je dio šire strategije Huaweia da se osloni na vlastite tehnologije i operativni sustav, budući da su suočeni s ograničenjima i izazovima na zapadnim tržištima pametnih telefona.

Huawei tim Ivica Brekalo Xu Dong Lana Jelic Patrik Dolenc 1
Huawei tim: Ivica Brekalo, Xu Dong, Lana Jelić i Patrik Dolenc

Tvrtka se suočava s ograničenjima u pristupu Googleovim uslugama i američkoj tehnologiji, stvarajući potrebu za razvojem i promocijom vlastitih proizvoda i usluga.

Uz kupovinu HUAWEI WATCH GT 4 bežične slušalice FREEBUDS SE 2 potpuno besplatno!

Nedavno su se pojavile informacije da bi Huawei mogao napustiti tržište pametnih telefona za potrošače, fokusirajući se više na 5G opremu i infrastrukturu, kao i poslovna rješenja. U tom kontekstu, HarmonyOS 4 predstavlja ključni element ove strategije, pružajući platformu za korisnike koji se odluče ostati uz Huawei.

Huawei WATCH GT 4 SD 9
HuaweiWatchGT4#

Kako Huawei nastavlja širiti HarmonyOS 4 na sve više uređaja, ostaje vidjeti hoće li ovaj operativni sustav moći zadovoljiti potrebe i očekivanja korisnika na globalnom tržištu. Konkurencija je žestoka, a Huawei će morati dokazati da može pružiti uslugu i iskustvo koje će privući korisnike izvan Kine.

Google Karte od sada imaju AI asistenciju

U zaključku, Huaweiova HarmonyOS 4 postigao je značajan uspjeh dosegnuvši 100 milijuna preuzimanja u manje od 90 dana. Iako je ova vijest objavljena tiho, ona predstavlja važan korak za Huaweia u njihovoj strateškoj viziji za budućnost.

Huawei WATCH GT 4 PP 2

Sa sve većim brojem uređaja koji će dobiti HarmonyOS 4 ažuriranja, Huawei jasno pokazuje svoju odlučnost u razvoju vlastitih tehnologija i operativnog sustava. Kao tvrtka koja se suočava s izazovima na zapadnim tržištima, HarmonyOS 4 može biti ključ za ostanak konkurentan u industriji pametnih uređaja.

Najčitanije