Banner
tekst1naslovna 1

Google prikazao Pixel Fold – predstavljanje 10.05.2023.

Sada je i sam Google odlučio prikazati Pixel Fold. Sada nam samo preostaje pričekati 10.05.2023. i vidjeti Google Pixel Fold uživo.

Kako smo bili i govorili sve je spremno da Google predstavi svoj prvi sklopivi pametni telefon. Već i vrapci na grani znaju kako će njegovo ime biti: Pixel Fold a o svim značajkama, specifikacijama i mogućnosti već smo više puta govorili na našim stranicama.

BMW i5 biti će najavljen 24.05.2023. – internet je prepun promo videa

Danas se želimo osvrnuti na svojevrsnu potvrdu čitave te priče oko Google Pixel Fold telefona. I želimo reći kako je Google na svojem Twitter profilu podijelio teaser video koji se dotiče upravo Google Pixel telefona.

Kao što se jasno može vidjeti po dostupnom prikazu iako se želi natjecati sa Samsung Galaxy Fold 4 modelom, Pixel Fold više je nalik Oppo Find N te Oppo Find N2 modelima telefona.

Samsung Galaxy S23 u boji „limete” na Indijskom tlu

Ipak jedna razlika dosta jasno ističe Google Pixel Fold u odnosu na ostale sklopive modele. Radi se o dosta istaknutim okvirima oko ruba zaslona.

tekst1sl2

Što je u današnje vrijeme dosta neuobičajeno. Znamo kako sklopivi telefoni imaju različit način „rada” ali konkurencija je jasno pokazala da ti okviri oko zaslona mogu biti i dosta manji.

Instagram uvodi mogućnost „skrivanja” objava – i prikaza „bliskim prijateljima”

Čitav telefon pokretat će Tensor G2 čip koji je u stvari potpuni proizvod tvrtke Google. Glavna odlika i posebnost ovog čipa je u tome što se on u velikoj mjeri oslanja na strojno učenje a i postepeno na umjetnu inteligenciju. Naravno neke od ostalih značajki već smo spominjali na našim stranicama a sada ćemo ih samo ponoviti:

  • RAM: 8GB
  • Procesor: Osmo-jezgreni (2,85GHz)
  • Chipset: Tensor G2
  • Interna memorija: 128/256GB
  • Kamere: (Stražnji modul) – 64MP, 12MP, 10MP / (Prednja) 10MP
  • Zaslon: (Prednji): 5,8” / (Unutrašnji): 7,69”
  • Stopa osvježenja prikaza: 120Hz
  • Baterija: 4,500mAh – brzo punjenje / USB Type-C
  • Boje: Crna, Bijela, Zlatna

Ovo su za sada poznate specifikacije kojima će Pixel Fold 10.05.2023. biti predstavljen tržištu. Ono što se mora naglasiti je to kako uređaj neće odmah biti dostupan na policama trgovina.

Ovih 11 Android (zlonamjernih) aplikacija uklonite odmah – moguća je krađa bankovnih podataka

Datum od kada će Pixel Fold biti dostupan za kupnju je 27.06.2023. i to vrijedi za Američko tržište. A kada će ostatak Svijeta odnosno kada će ostali mogu uživati u Google Pixel Fold modelu telefona, za sada nije poznato.

9 1
Google Pixel Fold

Zna se i cijena kojom će Google Pixel Fold biti dostupan na tržištu a ona je: 1,799$. Svakako ona nije mala i lako zanemariva, posebice ako se kaže kako konkurentski modeli se mogu naći po pristupačnijim iznosima.

Samsung Expert Raw donosi „astrofoto” mod za Galaxy S21 i Galaxy Z Fold 4

Svakako će biti zanimljivo za vidjeti kako će ići prodajni proces ovog sklopivog telefona. Osim Pixel Fold modela, Google na nadolazećoj I/O konferenciji planira predstaviti čitav portfelj hardvera: Pixel 7a, Pixel 8, Pixel 8 Pro te Pixel tablet. Koje će od ovih uređaja tržište „prihvatiti” a koje „odbaciti” svakako ostaje za vidjeti.

Najčitanije