Banner
tekst2naslovna 4

Huawei i Oppo potvrđuju zajedničku suradnju

Huawei i Oppo "skupili su snage" i krenuli u zajedničke projekte.

Kineske tehnološke kompanije Huawei i Oppo odlučile su tržište „iznenaditi” novom zajedničkom suradnjom.

OPPO stigao u Hrvatsku

Nije tu slučaj dolaska novog modela pametnog telefona ili nekog drugog hardverskog rješenja.

Huawei predstavio niz pametnih satova: Watch Buds, Kids Watch 5X (Pro) i Watch GT3 Pro Collectors Edition

Već će suradnja biti istaknuti i „dostupna” u pogledu patentiranja i pružanja podrške jedno ka drugome u pogledu spektra „povezivanja i mreža”.

Kategorije Huawei 002

Odnosno jednostavnijim riječnim rečeno dvije tvrtke će si međusobno pomagati u daljnjem razvoju 5G i Wi-Fi tehnologija i oprema te audio-video kodeka.

Xiaomi 13 Pro dobio IP certifikat – detaljno prikazan u videu

Ističe se kako će Huawei od Oppo tvrtke „dobiti” patente koje se odnose na audio / video. Jer kao što se zna Oppo ima dugogodišnju „uspješnu” povijest pri razvoju audio / video opreme odnosno potrošačke elektronike.

tekst2naslovna 1

Dok će Huawei za uzvrat Oppo proizvođaču „dati” sve znanju i potrebne alate pri razvoju Wi-Fi i 5G načina povezivanja iz različitih spektara istih.

Pametni telefoni na tržištu moraju imati izmjenjive baterije – nalaže Europska Komisija

Moramo priznati kako je ovo po prvi puta da se dvije Kineske tvrtke (velike tvrtke) udružuju i rade „pakt”. Posebice nakon što je Huawei još na „crnoj listi” kod Amerikanaca zbog već svima dobro poznate špijunaže za što je Amerika optužila Huawei.

OPPO

Naravno ova se tvrtka s vremenom iz tog „klupka” uspješno otkotrljala. Te je na tržište donijela (predstavila) vlastiti mobilni operativni sustav „HarmonyOS”kao i vlastitu trgovinu aplikacija „AppGallery”.

MediaTek predstavio Dimensity 8200

Nemojte zaboraviti kako razvoj i patentiranja zaista vrhunskih Huawei proizvoda i rješenja svakako ide dalje. Tome u prilog govore i objave koje smo navodili prije nekoliko dana a dotiču se predstavljanja niza pametnih satova.

tekst3naslovna 5

Među njima je i jedan „krajnje neobičan” a radi se o Huawei Watch Buds. Odnosno o modelu koji unutar svojeg kućišta donosi (posjeduje) bluetooth slušalice koje su odmah spremne za korištenje.

WhatsApp donosi mogućnost kreiranja vlastitog 3D avatara

Vratimo se mi na same „razloge” suradnje između dviju tvrtki. Iako je objava za javnost poprilično štura i skromna ipak se neki bitni detalji mogu iščitati iz iste.

huawei technology foto 1

Kako smo bili i rekli Huawei je još uvijek pod „pritiskom” Američkih sankcija i ova suradnja s Oppo tvrtkom u krajnosti će rezultirati da neke 5G i Wi-Fi tehnologije napokon „budu dostupne” i omogućene za korištenje i Huawei proizvođaču, što do sada nije bilo slučaj.

Samsung Galaxy Z Flip 5 – drugačiji dizajn šarke, veća baterija i veći zaslon

Nas (obične korisnike / konzumente) u cjelini zanima kako će ta suradnja krajnje utjecati na finalne Huawei i Oppo proizvodne a u fokus stavljamo pametne telefone.

huawei technology foto 2

Najviše bi nas iznenadilo kada bi dva proizvođača „proširila spektar suradnje” na pametne telefone. Možda bi tada imali prilike na tržištu vidjeti vrlo jasne sličnosti po pitanju dizajna kod nadolazećih modela pametnih telefona ali za sada to je naša želja ili bolje rečeno jedno obično maštanje.

Najčitanije