Banner
MKT Mate Xs 2 KSP Shot HQ outbox case RGB 1080x1080

Huawei predstavio mobitele, slušalice i laptope u Istanbulu

Nevjerojatno žilavi Hiuawei predstavio je izvrstan sklopivi Mate Xs 2, nižu srednju klasu Y70 i Y90 mobitela, novi MatBook D 16 te FreeBuds Pro 2.

Ovoga puta nisam bio na licu mejsta, detalje istanbulske prezenztacije pročitajte u službenoj objavi.

S druge strane, već neko vrijeme slušam FreeBuds 2 Pro, i mogu reći da sada Huawei, nakon što se etablirao kao proizvođač ponajboljih pametnih satova, ima i najbolje In Ear slušalice čiju recenziju planiram objaviti vrlo skoro.

Huawei, kao jedna od najvećih tehnoloških tvrtki današnjice, na upravo završenom eventu u Istanbulu predstavio je niz vrhunskih, tehnološki naprednih proizvoda te prezentirao strategiju razvoja za nadolazeći period.

Od premijerno prikazanih pametnih uređaja, posebno su se istaknula nova 16-inčna prijenosna računala MateBook D 16 & 16s, prvi tablet s E-ink ekranom MatePad Paper, novi sklopivi pametni telefon Mate Xs 2, kao i pojačanja pametnih telefona iz nova serije – nova Y70 i nova Y90 te najnoviji dodatak audio obitelji uređaja, FreeBuds Pro 2.

MKT Mate Xs 2 KSP Shot HQ video

Fantastično korisničko iskustvo i optimizacija tehnoloških funkcija pametnih uređaja koje je Huawei predstavio samo dokazuje posvećenost inovacijama i naprednim razvojnim procesima.

Upravo radi korisnika i njihovog iskustva korištenja, Huawei razvija moćan ekosustav proizvoda u šest glavnih područja – pametnih telefona, drugih pametnih uređaja, HMS ekosustav, B2B poslovanje, pametna rješenja za automobile i sustavi za pametni dom, od kojih svako područje i proizvodi unutar njega nude besprijekorno tehnološko iskustvo bazirano na intuitivnoj uporabi umjetne inteligencije.

„Huawei je predan kontinuiranim inovacijama i približavanju digitalnog svijeta svakoj osobi, obitelji i organizaciji. Stoga održavamo visoka ulaganja u istraživanje i razvoj te marketing za različite kategorije naših proizvoda. Želimo potrošačima pružiti revolucionarne inovacije i kontinuirano voditi razvoj industrije“ – rekao je Derek Yu, predsjednik Central Eastern Europe, Nordic & Canada, Huawei Consumer Business Groupa.

Huawei Mate Xs 2: Huaweijev najlakši i najravniji sklopivi pametni telefon

Predstavljajući Mate Xs 2, najnoviji pametni telefon u ponudi, Huawei najavljuje i prekretnicu u povijesti svojeg poslovanja. Od ove premijere tvrtka posjeduje najpotpuniji portfelj sklopivih pametnih telefona koji uključuje modele s unutarnjim i vanjskim zaslonom te telefone na preklop.

MKT Mate Xs 2 KSP Shot HQ outbox

Mate Xs 2, kao potpuno novi i sklopivi flagship pametni telefon, donosi fantastičan dizajn i tehnička rješenja koja omogućuju njegovo sklapanje prema van te ultra lagano i tanko kućište uz impresivne operativne performanse.

Kada se rasklopi, zaslon Mate Xs 2 postaje ravan i gladak kao zrcalo, što korisnicima donosi zadivljujuće iskustvo sklapanja uređaja, podjednako savršeno za zabavu i za posao.

Mate Xs 2 također je opremljen drugim inovativnim značajkama, kao što je True-Chroma kamera od 50 MP koja podržava Huawei XD Optics tehnologiju, uzdižući mobilnu fotografiju na nove visine.

Nastavljajući tradiciju inovacija koje vidimo na pametnom satu Watch GT 3 Pro i telefonu nova 9 SE, Huawei Mate Xs 2 opremljen je baterijom od 4600 mAh i 66 W Huawei SuperCharge značajkom za ultra-brzo punjenje u pokretu.

Huawei nova Y70 i nova Y90 pametni telefoni: Super baterija, super brzo punjenje, super zaslon

Huawei je u Istanbulu predstavio i nove pametne telefone srednjeg cjenovnog ranga – nova Y70 i nova Y90. Huawei nova Y70 oduševit će korisnike snažnom baterijom od 6000 mAh koja zahtijeva punjenje samo dva puta tjedno, dok se nova Y90 puni do 50% za samo 30 minuta zahvaljujući Huawei SuperCharge tehnologiju punjenja od 40 W.

Oba uređaja osiguravaju intuitivnu upotrebu i impresivno iskustvo multimedije i zabave zahvaljujući velikim zaslonima, pri čemu nova Y90 donosi 6,7″ Huawei Edgeless FullView zaslon i ultra uski okvir, dok nova Y70 dolazi s 6,75″ Huawei FullView zaslonom.

U kombinaciji s izvanrednim fotografskim mogućnostima, elegantnim dizajnom i velikim prostorom za pohranu, ovi uređaji čine sjajne pametne telefone za sve scenarije s konkurentnim i pristupačnim cijenama.

Custom dimensions 1920x1080 px 30

Huawei MateBook D 16 & 16s

Korisnici koji rade na daljinu ili od kuće, ali im nedostaje tradicionalni uredski PC set – up s velikim monitorom, bit će ugodno iznenađeni najnovijim dodacima Huaweijevom portfelju prijenosnih računala.

Tvrtka je uočila potrebu potrošača za više radnog prostora na zaslonima računala, u kombinaciji sa željom za većom fleksibilnošću na poslu koji se danas obavlja i izvan ureda te je lansirala novu liniju proizvoda sa 16-inčnim FullView zaslonom. Huawei MateBook D16 i 16s imaju veliki zaslon od 16 inča koji nudi dovoljno prostora za rad i olakšava upravljanje mnogim zadacima istovremeno.

MKT Rolle Product KV Horizontal EN HQ PSD RGB 20220524 scaled

MateBook liniju pokreće procesor Intel® Core™ H-serije 12. generacije s TDP-om do 40 W, dvokanalnom RAM-om te brzim SSD-om koji besprijekorno i učinkovito rješava više zadataka i razne složene scenarije upotrebe kao što su analiza podataka, kompiliranje kodova, otvaranje više web-stranica, grafikona ili PowerPointa.

Ove inovacije korisnicima omogućuju lakši pregled sadržaja na većem i višem području prikaza, bez potrebe za kompromisom u drugim aspektima izvedbe i rada na uređaju. S modelima D 16 i 16s, Huawei donosi besprijekorno korisničko iskustvo rada na različitim umreženim uređajima razbijajući barijere dijeljenja podataka između njih.

Pojednostavljujući AI upravljanje datotekama kako bi dodatno omogućio suradnju uređaja i omogućio jednostavan prijenos datoteka između računala, pametnog telefona i tableta donosi slobodu korištenja i dostupnost potrebnih podataka bez obzira gdje se nalazili. MateBook D 16 i 16s korisnici mogu biti produktivni u pokretu zahvaljujući visokoj prenosivosti uređaja zahvaljujući njihovoj laganoj težini i čvrstom metalnom kućištu sličnom tradicionalnim prijenosnim računalima od 15,6 inča.

Huawei MatePad Paper

Dodatno uz već navedene inovacije, Huawei je lansirao svoj prvi tablet s e-tintom – MatePad Paper. Ovaj uređaj je savršen za svakoga tko radi u kreativnoj industriji i cijeni slobodu rada izvan ureda, ali nije se spreman odreći tradicionalnih skripta, zapisivanja i svih onih dodatnih iskustava koje donosi pisanje po papiru.

Dizajniran da bude prenosiv, MatePad Paper ističe se svojom tankom siluetom i malom težinom od približno 360 g, stavljajući opcije kvalitetnog čitanja i pisanja svojim korisnicima na dlan.

Huawei MatePad Paper dolazi opremljen 10,3-inčnim FullView zaslonom koji korisnicima nudi ugodno i dubinsko iskustvo čitanja i postaje prvi model E Ink zaslona koji dobiva certifikat TÜV Rheinland Paper Like Display.

Jedinstvena kombinacija zaslona i olovke za revolucionarno uredsko iskustvo bilježenja omogućuje gotovo stvarni doživljaj pisanja na papiru. Realno iskustvo pisanja rukom olakšava korisnicima prelazak na digitalne zabilješke i skida kreativne blokade.

Huawei Freebuds Pro 2: Hi-Res Dual Sound System TWS

U kategoriji audio uređaja, Huawei je lansirao proizvod koji će zadovoljiti sve ljubitelje kristalno čiste glazbe i glasa – FreeBuds Pro 2. Ove nove slušalice ističu se izvrsnom kvalitetom zvuka postignutom zahvaljujući Dual Sound Systemu.

Usvajanjem i integracijom dva digitalno-analogna pretvarača (DAC) čipa i quad-magneta dinamičkog drivera s naprednom digitalnom tehnologijom skretnice frekvencije, uređaju se omogućava razlikovanje visoke i niske frekvencije.

Ove značajke, zajedno s kodekom visoke rezolucije LDAC, FreeBuds Pro 2 slušalicama donose titulu uređaja s najčišćom kvalitetom zvuka u kategoriji.

Event Stage Photo Derek Yu Background Huaweis Freebuds 2 Pro

Opremljene su, premijernim u ovoj kategoriji, Triple MIC ANC TWS sustavom koji pruža 15% manje buke u usporedbi s prethodnim modelom, dok u određenim scenarijima postižu maksimalnu upotrebu aktivnog poništavanja buke od 47 dB.

FreeBuds Pro 2 također su opremljene s tri dinamička algoritma za optimizaciju slušanja zvuka koji mogu detektirati promjene u glasnoći, razlike u strukturi ušnog kanala i promjene u statusu nošenja u stvarnom vremenu.

Nove slušalice se naslanjaju na već spomenut Huaweijev pristup besprijekornoj i intuitivnoj upotrebi umjetne inteligencije u svim životnim scenarijima, omogućavajući jednostavno povezivanje s bilo kojim operativnim sustavom pametnih telefona.

Dostupnost i cijene uređaja

Očekivane i prezentirane cijene uređaja iz Istanbulskog predstavljanja iznose:

  • Mate Xs 2 – 1,999.00 EUR
  • nova Y70 – 199.00 EUR
  • nova Y90 – 269.00 EUR
  • Matebook D16 – 899.00 EUR
  • MateBook 16s – 1,699.00 EUR
  • MatePad Paper- 499.00 EUR
  • FreeBuds Pro 2 -199.00 EUR

Sve informacije o početku prodaje i dostupnosti pojedinih uređaja na lokalnom tržištu bit će dostupne na službenoj web stranici, društvenim mrežama i Huawei Hrvatska forumu –  Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Forum Hrvatska.

Najčitanije