huawei
tekst3naslovna

Prelazak sa iOS-a na Android vrlo je jednostavan – ističe Google

Ako ste se ikada dvoumili oko prelaska s iOS platforme na Android, isprobajte - kako navodi Google, vrlo je jednostavno i donosi brojne benefite.

Borba između iOS i Android platformi traje od samih početaka pametnih telefona. Svi dobro znamo tko je prvi predstavio pametni telefon i koji je bio prvi model.

tekst3sl1

Međutim, s vremenom se borba za korisnike postala sve intenzivnija, jer Google i Apple vode pravu bitku za svakog pojedinog korisnika. Iako to možda nije očito, ta “igra” između njih zna biti izuzetno zanimljiva, a to pokazuje i nova kampanja tvrtke Google koja pokušava privući korisnike iOS platforme na Android stranu.

OnePlus Fold prikazuje noviji izgled i drugačije ime

Rasprava o prednostima iOS-a i Androida je uvijek bila stvar osobnog izbora. Apple je učinio svoj iOS nešto “androidnijim” dodavanjem widgeta i drugih prilagodbi za zaključani i početni zaslon. No, ključna poruka pet videozapisa iz kampanje tvrtke Google je da je prelazak s iOS-a na Android jednostavan.

Prvi oglas, koji traje 30 sekundi, prikazuje skup zabrinutih korisnika iPhonea koji izražavaju svoje brige i nesigurnosti u vezi prelaska na Android. Uz prikaz Pixel 7 Pro i Galaxy S23 Ultra telefona, glasnogovornik naglašava: “Jer, na koji god telefon promijenite, sve je dobro s Googleom na Androidu.”

Apple predstavlja iPhone 15 modele 13.09.2023. – poznate cijene

Sljedeća četiri oglasa traju po 15 sekundi, idealni su za YouTube i svaki obrađuje različite aspekte prelaska s iOS-a na Android. “Privatnost i sigurnost” prikazuje mladu majku koja prelazi na Android i brine se za svoju sigurnost. Nakon skeniranja aplikacija s Play Protectom i potvrde da nema štetnih aplikacija, ona se osjeća sigurnije.

TikTok se prilagođava pravilima EU – nepersolizirani “For you feed” prvi je korak

“Emoji reakcije” naglašava mogućnost korištenja Rich Communication Services (RCS) usluge Google Messages koja nudi slične mogućnosti kao iMessage na iOS-u. Time se rješava briga korisnika o gubitku funkcionalnosti.

“Prijenos fotografija” prikazuje kako se fotografije mogu jednostavno prenijeti s iPhonea na Android telefon. Prikazuje sretnog oca koji uživa u svojim fotografijama na svom novom Galaxy S23 Ultra.

HarmonyOS 4 (EMUI 14) je predstavljen – donosi vizualne novitete i više prilagodbe

“Kompatibilnost uređaja” fokusira se na lako povezivanje Android telefona s raznim uređajima, poput Google Nest Mini zvučnika, što korisnicima olakšava korištenje i povezivanje sa svojim omiljenim uređajima.

Svaki videozapis završava porukom “Zamijeni i učini više”, a prikazuju se različiti modeli Android telefona. Kampanja tvrtke Google ističe kako Android telefoni pružaju mnogo mogućnosti za povezivanje s drugim uređajima i kako se korisnici ne moraju brinuti zbog jednostavnog prelaska s iOS-a na Android.

Xiaomi 14 Pro – prvi Android sa Titaniumskim okvirom

Borba za korisnike nastavit će se i dalje, ali Googleova kampanja naglašava da je prelazak na Android jednostavan i isplativ. Svaki korisnik ima pravo odabrati platformu koja najbolje odgovara njihovim potrebama.

Google želi korisnicima ponuditi uvid u prednosti Androida i potaknuti ih da razmisle o prelasku. Bez obzira na to koji pametni telefon koristimo, važno je da se osjećamo zadovoljno s našim odabirom.

Najčitanije