Banner
tekst2naslovna 5

Huawei Nova 9 SE – predstavljen u tišini

Nije dugo trebalo proteći vremena da Huawei ne predstavi novog člana "Nova 9" obitelji, Huawei Nova 9 SE.

Pred sam kraj 2021. godine imali ste prilike na našim stranicama čitači recenziju Huawei Nova 9 pametnog telefona. Čini se kako nije prošlo dugo vremena a da Huawei nije predstavio novog članak, „mlađeg brata” ove Nova 9 serije.

Sony Xperia ACE III – „Compact” za Japance

Riječ je o Huawei Nova 9 SE a kao što mu i samo ime govori radi se o „oslabljenom” modelu odnosno pristupačnijoj inačici, Huawei Nova 9 pametnog telefona. Značajke hardvera i softvera slične su ali isto tako imaju i pojedine točke gdje se razdvajaju. Za razliku od Nova 9 modela, Huawe Nova 9 SE ne donosi 5G način povezivanja već samo 4G.

tekst2sl1 2

Glavni pokretač „motor” ovog pametnog telefona je Qualcomm Snapdragon 680 chipset. Ipak krenimo nekim redoslijedom i kažimo kako Huawei Nova 9 SE donosi 6,78” IPS LCD zaslon pri Full-HD+ (1080x2388pix) rezoluciji uz stopu osvježenja prikaza od 90Hz.

Kada smo već kod prednje strane (zaslona) odmah se osvrnimo i na primarnu (selfie) kameru koja se smjestila unutar punch-hole proreza a donosi 16MP rezoluciju fotografiranja i snimanja video zapisa.

Huawei nova 9 recenzija

Prednja kamera donosi snimanje video zapisa pri kvaliteti Full-HD sa 30fps-a, dok stražnji modul kamere može snimati u 4K rezoluciji s također 30fps-a. Naravno recimo kako stražnja strana (modul kamere) donosi glavnu kameru rezolucije 108MP, 8MP ultraširoku kameru, 2MP makro kameru te 2MP senzor dubine.

tekst2sl2 3

Modul stražnje kamere sličan je modulu kamere Huawei Nova 9 modela a istu sličnost dijele kada se dotaknemo softverske strane. Huawie Nova 9 SE pokretan je EMUI 12 te dolazi bez Google podrške za servise i aplikacije.

Huawei P50 Pocket recenzija

Ne smijemo zaboraviti niti dimenzije Huawei Nova 9 SE pametnog telefona a ona dolaze pri brojkama od 164,6×75,6×7,9mm te težinom od 191g. Tu je naravno i podrška za Dual-SIM način rada što će mnogima biti od velike koristi i drago za čuti.

Samsung Galaxy S22 linija dobila prvo ažuriranje (sigurnosna zakrpa za ožujak/2022)

Kada je u pitanju memorija reći ćemo kako Huawei Nova 9 SE donosi kapacitet interne memorije od 128GB ili 256GB, dok pitanje radne memorije riješava implementacijom 8GB.

tekst2sl3 3

USB Tyep-C nalazi se (kao i obično) na donjem bridu pametnog telefona a tu je za punjenje i sinkronizaciju podataka. Naime Huawei Nova 9 SE donosi Li-Po bateriju kapaciteta 4,000mAh uz mogućnost brzog punjenja od 66W što pak rezultira napunjenosti pametnog telefona od 0 do 75% za 20min.

tekst2sl4 2

Za sada nemamo informacija kada bi Huawei Nova 9 SE mogla doći na tržište ali s cijenom od 300€ (okvirno) bit će pravi mamac za sve one koji žele i više nego pristojan pametni telefon za svakodnevni rad. Mi se nadamo i očekujemo Huawei Nova 9 SE na našoj recenziji a kada se to desi svakako ćemo vas o tome i obavijestiti.

Najčitanije