Banner
Matura all

Matura AI – nikad jednostavnije proći matematiku na maturi

Svima je matematika bila pauk i nekakav jaz, posebice kada se ista odnosi na državnu maturu. Sada uz AI to više ne mora biti slučaj jer nam u pomoć stiže Matura AI. Što je ona i kako jednostavnije učiti matematiku uz nju, pročitajte u nastavku.

U Hrvatskoj, gdje je potražnja za matematičkim instrukcijama visoka, Matura AI pruža rješenje koje omogućuje brži pristup kvalitetnom obrazovanju bilo kada i bilo gdje. Osim toga, trošak je čak 25 puta niži od cijene osobnog instruktora.

Matura all

Najnoviji rezultati mature pokazuju da je matematika još uvijek veliki izazov i izvor stresa i nesigurnosti za mnoge učenike. Istraživanja potvrđuju da učenici s individualiziranom podrškom instruktora jedan na jedan nadmašuju 98% svojih vršnjaka, što ukazuje na ključne nedostatke trenutnog obrazovnog sustava koji često ne pruža potrebnu podršku.

Testimonial CRO 02

Andrej P. Škraba, od svojih studentskih dana, ne samo da prepoznaje ovaj problem, već aktivno radi na njegovom rješavanju. Njegovo dugogodišnje istraživanje i strast prema matematici rezultirali su stvaranjem prvog AI instruktora za matematiku, prilagođenog za vođene pripreme za ispit državne mature.

Matura 3

Priča koja je započela s namjerom da omogući bolji život sljedećim generacijama. „Matematika mi je oduvijek bila pozitivan izazov, ali bio sam svjestan da mnogi učenici, srednjoškolci i studenti nemaju sreću lako se suočiti s matematikom.

Često školski sustav ne adresira njihove probleme na učinkovit način, što dovodi do osjećaja frustracije i straha od predmeta koji bi trebao biti izvor znanja i inspiracije”, kaže Škraba.

Matura 2

Te spoznaje i ljubav prema matematici vodile su ga do stvaranja Astra.si, online platforme koja je u posljednjih deset godina s 2.500 besplatnih video objašnjenja pomogla ostvarenju boljih rezultata na maturi više od 350.000 učenika.

Matura 1

Njegov cilj uvijek je bio nadmašiti tradicionalne metode poučavanja i omogućiti svima pristup kvalitetnom obrazovanju. „Revolucionarni potencijal prepoznao sam u umjetnoj inteligenciji”, kaže Škraba.

Zajedno s poslovnim partnerom i nagrađivanim UX/UI dizajnerom Klemenom Selakovičem, razvio je prvog AI instruktora matematike koristeći najnapredniji model umjetne inteligencije, GPT-4 Turbo, Astra AI.

IMG 5954 1

Matura AI, posebno prilagođen AI instruktor za vođene pripreme za maturu, nudi učenicima jedinstvenu inovaciju koja ne samo da nudi odgovore, već i uči razumijevanju postupaka. Na taj način se transformira učenje i otvaraju se nove mogućnosti za učenike da zaista razumiju i svladaju matematiku.

„Razumijem nedostatke školskog sustava, stoga želim učenicima ponuditi učinkovitu i dostupnu alternativu koja ne samo da razumije individualne potrebe učenika, već im omogućuje i da matematiku shvate na potpuno nov način”, kaže Škraba.

„Ne radi se samo o ocjenama u školi i na maturi. Naš cilj je pokazati kako prava podrška može otključati potencijal svakog pojedinca i promijeniti njegovo razumijevanje matematike. Radi se o odgoju generacije koja će matematiku stvarno razumjeti, i čak i zavoljeti.”

Matura AI, na temelju opsežne zbirke od preko 500 stvarnih zadataka s ispita državne mature podijeljenih u 17 ključnih tema, nudi personalizirani i vođeni pristup učenju s naglaskom na razumijevanju, a ne samo pamćenju rješenja, te podršku 24 sata dnevno. Sve to po cijeni koja je znatno niža od tradicionalnih instrukcija.

IMG 5902 1

„AI mi je pomogao kod svih testova ove godine, uz njegovu pomoć sve testove iz matematike pisala sam s odličnim ocjenama. Uvijek se nađe neki zadatak s kojim se ne znam nositi, najčešće za maturu, i Astra uvijek pomaže”, kaže Lara, koja je uz AI instruktora postigla značajno poboljšanje svojih rezultata.

100 % jamstvo uspjeha svih učenika Škraba i Selakovič toliko su uvjereni u uspjeh svakog učenika da, u slučaju neuspjeha na maturi s Matura AI, obećavaju povrat cijelog plaćenog iznosa.

Svoju predanost financijski dostupnom obrazovanju dodatno naglašavaju nudeći stipendije financijski ugroženim učenicima. Uz podršku partnera, omogućuju besplatan pristup alatima Astra AI i Matura AI onima koji bi inače ostali bez potrebne obrazovne podrške.

Najčitanije