Banner
Huawei Mate 50 Pro 6

Četiri super mogućnosti Huawei Mate 50 Pro

Huawei je predstavio Mate 50 obitelj, gdje je tradicionalno najzanimljiviji Mate 50 Pro model. Ovi mobiteli su pravo osvježenje u jesenske dane, koji po mnogo čemu postavljaju mjerila. Evo što trebate znati

Stigao je! Ok, još nije, ali znamo da će biti i lokalno predstavljanje – ne zna se još kada – kad ću skupiti prve dojmove. Ono što znam: Huawei Mate 50 Pro je moj sljedeći daily driver, čim postane dostupan.

Činjenica jest da je Huawei Mate 50 Pro izniman mobitel, iako je napravljen pod teškim sankcijama bez pristupa Google softveru i i hardveru kao ostali brendovi. U takvim uvjetima donijeti inovacije, jest pravi podvig sam po sebi.

Mogu samo zamisliti kakve bi mobitele Huawei danas radio. Izvjesno je da bi bez sankcija Huawei danas bio proizvođač broj jedan. Prisjetimo se, to im je čak i uspjelo godinu dana nakon početka sankcija, 

Huawei Mate 50 Pro 3

Što je tako posebno na Huawei Mate 50 obitelji, s naglaskom na 50 Pro? Cijela obitelj, zapravo, jer će i ekonomični Mete 50e, sa SD778 čipsetom imati – istu glavnu kameru!

A ona je, tradicionalno forte cijele serije koja se sastoji od Mate 50E, Mate 50, Mate 50 Pro i Mate 50 Porsche Design.

1. XMAGE + varijabilni otvor blende

XMAGE je Huaweijev naziv za tehnologiju kamere. Godinama su skupljali iskustva s Leicom, a XMAGE brending danas obuhvaća sve vezano za fotografiju – od senzora, objektiva do samog procesiranja.

Mate 50 Pro ima OIS, ponovo RYYB senzor koji je osjetljiviji na svjetlo, 200x zum ali najzanimljivije jest – varijabilni otvor blende.

Huawei Mate 50 Pro 2

I to “pravi” varijabilni otvor, sa šest listića koji donose F1.4 do F4, u deset koraka. Kao na pravom fotoaparatu, po prvi puta na mobitelu.

Prednosti varijabilne blende su velike – od boljih low light fotografija, preko prirodnog bokeha u videu i fotografijama, do oštrijih dnevnih fotografija.

Za očekivati je da će Huawei Mate 50 Pro biti u svamom vrhu po kvaliteti fotografija i videa.

2. Satelitska veza

Huawei Mate 50 ćemo zapamtiti kao prvi mobitel na svijetu koji može komunicirati satelitom.

Ok, samo poruke, SOS, i to ako lokalni operater to omogućava, no s obzirom da je dan kasnije istu opciju dobio i iPhone 14, nema sumnje da će zaživjeti.

Huawei Mate 50 Pro 7

Korisno, sviđa mi se – nije teško pronaći područja bez signala, posebice ako ste moreplovac, pa na ovaj način možete lijepo sherati i vašu poziciju s prijateljima…

3. 10x čvršća zaštita stakla

Vjerojatno su brojke pomalo napuhane, ali Huawei se hvali da Mate 50 Pro ima novo Kunlun zaštitno staklo, prvo ikada koje je dobilo certifikat švicarske tvrtke SGS.

design glass@2x

To mi baš ništa ne znači, ali podatak da je čak 10x otpornije na udarce (pad) prema laboratorijskim testovima Huaweija, je itekako zanimljiv!

Bit će zanimljivo vidjeti prve real life drop testove / usporedbe.

4. IP68, and then some – 6 metara vodootpornost!

Vodootporni mobiteli su s nama već godinama, po IP68 standardu – uron u statičnu slatku vodu, na 2 metra, na pola sata.

Mate 50 Pro može roniti do 6 metara dubine
Mate 50 Pro može roniti do 6 metara dubine

Prvi i jedini “normalni”, non ruged mobitel koji je to nadmašio bio je iPhone, a u svijetu Androida – niti jedan. Do sada, Mate 50 Pro nadmašuje IP68 standard i može se uroniti do 6 metara dubine.

Najčitanije