Banner
tekst1sl1 10

Huawei i Ericsson sklopili partnerstvo pri razvoju 5G patenata

Huawei ide "užurbanim korakom" kada je u pitanju ponovno razvoj 5G tehnologije i uređaja, ovoga puta radi se o početku suradnje sa Ericssonom.

Huawei se iz dana u dan uspinje sve više na tržištu, gotovo kao povratak na staze stare slave. U najnovijem razvoju, želio bih istaknuti početak izuzetno važne suradnje između Huaweija i Ericssona, što znači novo poglavlje u zajedničkom razvoju 5G patenata.

EISA: najbolji premium smartwatch je Huawei Watch Ultimate

Ovaj korak označava značajno udruživanje snaga, jer su dvije kompanije, Huawei i Ericsson, najavile dugoročni globalni sporazum o unakrsnom licenciranju patenata.

Huawei 06

 

Partnerstvo između ovih dvaju lidera u telekomunikacijskom sektoru obuhvaća širok spektar standarda kao što su 3GPP, ITU, IEEE i IETF za mobilne tehnologije 3G, 4G i 5G.

Huawei Mate 60 – na fotografijama izgleda “wow”

Ovaj ugovor ne obuhvaća samo prodaju mrežne infrastrukture i potrošačkih uređaja, već i međusobno korištenje patentiranih standardiziranih tehnologija. Alan Fan, voditelj odjela za intelektualno vlasništvo u Huaweiju, podijelio je kako obje kompanije istinski cijene intelektualnu svojinu jedna druge, a ovakav sporazum doprinosi stvaranju “jačeg patentnog okruženja”.

Huawei logo PR

Ovo partnerstvo također predstavlja važan korak prema većem poštivanju i zaštiti intelektualnog vlasništva, što je ključno za daljnji razvoj tehnologije.

Huawei registirao nekoliko 5G uređaja – dali je ovo kraj krize?

Naglašeno je da je Huawei ostvario izvanredno priznanje na polju patenata, s preko 4500 prijavljenih patenata koji su ga svrstali na vrh ljestvice podnositelja zahtjeva Europskog ureda za patente.

tekst4sl1 2

S druge strane, Ericsson ima impresivnu kolekciju od preko 60.000 patenata, čime se pozicionira kao vodeći dobavljač tehnologije 5G. Ova suradnja donosi koristi obiju strana – dok Ericsson očekuje prihod od licencnih ugovora u 2023. godini koji se procjenjuje na čak 11 milijardi švedskih kruna (gotovo milijardu USD), Huawei dobiva pristup širokom spektru tehnoloških inovacija koje Ericsson posjeduje.

Xiaomi MS11 uhvaćen na cestama

Christina Petersson, glavna intelektualna vlasništva i patenata u Ericssonu, izjavila je da je ovaj sporazum “uravnoteženi pristup” koji donosi koristi svim stranama, uključujući potrošače i poslovne subjekte diljem svijeta. Ovo partnerstvo postavlja temelje za još veći napredak u tehnološkom sektoru.

Huawei 07

Kako analiziramo ovaj razvoj događaja, postaje jasno da bi Huawei mogao konačno krenuti putem povratka svoje nekadašnje slave. Ovo partnerstvo daje nadu da će se Huawei vratiti u prvi plan kao vodeći proizvođač, sjećajući se vremena prije nametnutih američkih sankcija koje su ostavile traga. Bit će intrigantno pratiti kako će se razvijati suradnja između ovih dviju tvrtki, posebno u pogledu standarda 5G.

Samsung Galaxy S23 FE na tržištu u rujnu – cijena 560€

S obzirom na ugled koji Ericsson ima u telekomunikacijskom sektoru, ne može se zanemariti koliko će ovaj “uravnoteženi pristup” utjecati na budući razvoj 5G standarda.

Huawei 05

Ovo partnerstvo ne samo da otvara vrata inovacijama, već i potiče suradnju među tehnološkim divovima kako bi se osiguralo najbolje moguće iskustvo za krajnje korisnike širom svijeta.

Samsung Galaxy S24 Ultra – ide stopama iPhone-a

Svakako nastavljamo pratiti ovo i sigurni smoo kako ćemo uskoro pred vas ponovno doći sa mnoštvo novina, vezanih uz navedenu temu.

Najčitanije