Banner
3 1

Huawei Aito M9 – iz vizije u stvarnost

Više nećemo Huawei gledati kao proizvođača pametnih telefona, već kao i tvorca vrhunskog (električnog) SUV modela automobila!

Na našim stranicama smo već nekoliko puta istraživali Huaweiovu namjeru da se pridruži tržištu električnih automobila, od prvih vizija i koncepata do rendera koji su nas oduševili.

Rimac stiže na Američko tržište

Međutim, danas donosimo uzbudljivu vijest da smo prvi put dobili priliku vidjeti Aito M9 električni SUV, koji stiže iz radionice tehnološkog diva Huawei. Ovaj automobil donosi novu dimenziju luksuza i inovacije u svijet električnih vozila te postavlja nove standarde u industriji.

1

Aito M9 je električni SUV koji je nedavno primećen na novim špijunskim fotografijama, što je izazvalo veliko iščekivanje njegovog službenog debija, planiranog za ovaj kvartal.

Huawei Aito M9 – elektrifikacija ulazi na SUV tržište

Ovaj model je spreman da se suoči s luksuznim konkurentima kao što su Mercedes, Nio i Range Rover, a njegova filozofija vanjskog dizajna temelji se na “vrhunskoj jednostavnosti i čistoći”.

2

S obzirom na dimenzije od 5.230 mm u dužinu, 1.999 mm u širinu i 1.800 mm u visinu, te značajnim međuosovinskim razmakom od 3.110 mm, Aito M9 nudi prostranu unutrašnjost koja će zadovoljiti i najzahtjevnije putnike.

Xiaomi ove godine predstavlja MS11 – prvi električni automobil s cijenom od 25,500€

Zadnji dio ovog luksuznog SUV-a ima elegantan, zaobljeni dizajn s logotipom AITO smještenim na vrhu prodornih stražnjih svjetala, stvarajući savršenu simetriju između prednjih i stražnjih svjetala. Ova pažljivo osmišljena simetrija govori o Huaweijevom naglasku na detalje i funkcionalnost.

3 1

No, prava čarolija Aito M9 krije se unutar vozila. Opremljen je Huaweijevim HarmonyOS 4.0 kokpitom, koji uključuje tri zaslona i Huaweijev sustav za zabavu u automobilu, poznat kao AI Intelligent Crystal.

VW Golf 9 isključivo kao električni model – kraj za Golf kakvog znamo?

Huawei je također predstavio svog digitalnog asistenta Xiaoyi, koji omogućuje besprijekorno i interaktivno korisničko iskustvo. Sustav za zvuk Huawei Sound pruža vrhunski audio doživljaj, čineći svaku vožnju u Aito M9 posebnim iskustvom.

4

Aito M9 nije samo dizajn i tehnologija; radi se i o praktičnosti. SUV nudi šest jednako komfornih sjedala koja se mogu prilagoditi u različite konfiguracije, odnosno možete smjestiti 3, 4, 5 ili 6 putnika, prilagođavajući se potrebama trenutnog trenutka. Aito M9 dostupan je i u verziji čisto električnog vozila (EV) i kao model s produženim dometom (EREV).

BMW iX1 eDrive20 – najpristupačniji električni SUV

Čisto električni model pokreće pogon na sva četiri kotača s prednjim elektromotorom snage 160 kW i snažnim stražnjim elektromotorom od 230 kW, a bateriju isporučuje poznata tvrtka Contemporary Amperex Technology Co. (CATL).

5

Model s produženim dometom uključuje dodatni 1,5-litreni turbomotor s izlaznom snagom od 112 kW, koji djeluje kao generator i pruža dodatnu snagu vozilu. S dvama elektromotorima (165 kW sprijeda i 200 kW straga), ovaj model je spreman za duže putovanje.

Tesla predstavila osvježeni Model 3 – evo što donosi

Pretprodaja Aito M9 započela je u travnju, s cijenama koje se kreću između 500.000 i 600.000 RMB (što je otprilike između 63.900 € i 77.100 €).

6
Huawei Aito M9 tokom testiranja na cestama !

Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije Kine (MIIT) uključilo je Aito M9 u svoj katalog odobrenih vozila za prodaju, sugerirajući da je službeno lansiranje ovog revolucionarnog električnog SUV-a vrlo blizu.

Xiaomi MS11 uhvaćen na cestama

S ovim prvim pogledom na Aito M9, Huawei je pokazao svoju ozbiljnost i predanost ulasku na tržište električnih automobila.

7
Huawei Aito M9 tokom testiranja na cestama !

Njihova kombinacija vrhunskog dizajna, tehnološke inovacije i praktičnosti obećava da će Aito M9 biti ozbiljan konkurent na tržištu luksuznih električnih vozila. S nestrpljenjem iščekujemo službeni debi ovog impresivnog automobila i njegov utjecaj na industriju.

Najčitanije