Banner
1 64

HMD Pulse serija telefona donosi tri modela: Pulse, Pulse+ i Pulse Pro

HMD je predstavio tri Pulse modela telefona.

HMD prepoznaje sve veći trend potrošačke preferencije za ekološki osviještene proizvode s većim naglaskom na mogućnost samostalnog popravka.

1 64

U skladu s tim, tvrtka je razvila asortiman modela Pulse koji se ističe prvenstveno svojom “popravljivošću Gen 1”. Ova značajka omogućava korisnicima da samostalno popravljaju svoje uređaje koristeći setove za samopopravak dostupne putem iFixita, uključujući zamjenu baterije i ekrana.

HMD Pulse

Predstavlja osnovni model unutar serije, koji se ističe prodajnom cijenom od 140 €/100 £. Unatoč tome što je osnovni model, dijeli isti Unisoc T606 čipset sa svojim naprednijim varijantama, što podrazumijeva uniformnost performansi unutar serije.

1 65

Svi modeli opremljeni su 6,65” LCD zaslonom rezolucije 720p+ i osvježavanjem od 90 Hz, uz maksimalnu svjetlinu od 600 nita i pokrivenost NTSC spektra od 70%. Fotografske mogućnosti variraju među modelima, gdje Pulse ima 13MP glavnu kameru sa autofokusom i dual-LED bljeskalicom, dok su napredniji modeli opremljeni snažnijim kamerama.

2 52

Baterija kapaciteta 5000 mAh, iako nije dostupna za korisničku zamjenu bez otvaranja kućišta, može se zamijeniti u kućnim uvjetima za otprilike pet minuta uz korištenje osnovnih alata.

3 42

Baterija je dizajnirana za 800 ciklusa punjenja, a uređaj podržava punjenje od 10 W. Zanimljivo je da, unatoč svojoj pristupačnosti, telefon posjeduje IP52 ocjenu za otpornost na prašinu i vodu, što dodatno povećava njegovu vrijednost.

4 26

Što se tiče operativnog sustava, Pulse dolazi s predinstaliranim Androidom 14, a HMD obećava dva ažuriranja operativnog sustava i tri godine sigurnosnih zakrpa. To isto važi i za Pulse+ i Pulse Pro modele.

Pulse+

1 66

S cijenom od 160 €/130 £, donosi povećanje u performansama s opcijama od 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Ovaj model se ističe primarnom kamerom od 50MP, ali bez dodatnih detalja o senzoru ili mogućnostima snimanja.

Pulse Pro

S cijenom od 180 €, dijeli mnoge specifikacije s prethodnim modelima, ali donosi poboljšanja u brzini punjenja i kapacitetu RAM-a.

Unatoč marginalnim razlikama u cijeni i performansama, svaki model nudi jedinstvenu vrijednost koja odgovara različitim potrebama i preferencijama korisnika.

1 67

Zaključak:

Važno je napomenuti da HMD ne planira lansiranje ova tri modela na američko tržište; umjesto toga, predstavit će model HMD Vibe po cijeni od 150 dolara, koji se temelji na karakteristikama modela Pulse. Informacije o setovima za samopopravak ovih uređaja dostupne su na web stranici HMD-a.

Najčitanije