Banner
1 13

HarmonyOS Next stiže na Huawei mobitele

Još prošle godine, Huawei je dao uvid u svoju viziju budućnosti operativnog sustava (OS) s predstavljanjem HarmonyOS Next za programere.

Prema izjavama Richarda Yua, izvršnog direktora tvrtke Huawei, HarmonyOS Next je gotovo spreman za izvođenje krajnjim korisnicima, a sve izvorne aplikacije su već ažurirane kako bi bile kompatibilne s ovim nadolazećim operativnim sustavom.

1 13

Unatoč ovom velikom napretku, postoji jedan značajan izazov koji korisnici trebaju imati na umu – nedostatak podrške za Android APK datoteke.

Apple iOS 18 – iz temelja mijenja način korištenja iPhone telefona

HarmonyOS Next, iako vizualno identičan trenutnom HarmonyOS-u, neće podržavati instalaciju Android aplikacija niti čitanje Android koda. Ovaj potez sugerira da Huawei odlučuje postati ozbiljniji po pitanju vlastitog internog operativnog sustava te da želi potaknuti razvoj i usvajanje vlastitih tehnologija, neovisno o Android ekosustavu.

3 13

Ova promjena u strategiji izazvala je znatiželju među entuzijastima tehnologije. HarmonyOS Next ne samo da je korak naprijed u razvoju Huaweijevog OS-a, već označava i odvajanje od Android ekosustava, što može imati dugoročne posljedice na tržištu pametnih uređaja.

Samsung Galaxy S24 serija – još plosnatija i nalik na prethodnike

Jedan od ključnih nedostataka koji će korisnici primijetiti je nemogućnost instalacije Android aplikacija na uređajima koji koriste HarmonyOS Next. Iako Huawei tvrdi da su sve izvorne aplikacije ažurirane, ovaj nedostatak može predstavljati prepreku za korisnike koji su navikli na širok spektar dostupnih aplikacija unutar Android ekosustava.

2 14

No, dok se Huawei udaljava od podrške za Android, tvrtka istovremeno ulaže u razvoj HarmonyOS-a. Prema izvorima iz Zhilian Recruitment platforme, Huawei je u tijeku s procesom zapošljavanja novih talenata specijaliziranih za razvoj njihovog internog operativnog sustava.

Lapse želi konkurirati Instagramu

Ove pozicije uključuju razvoj softvera, mobilni razvoj te testiranje softvera u području interneta, računalnog softvera i telekomunikacijskih/usluga s dodanom vrijednošću.

Xiaomi prodao 1,45 milijuna Xiaomi 14 mobitela u 10 dana

Ono što dodatno privlači pažnju je zahtjev za visokokvalificiranim pojedincima. Preko 75% otvorenih pozicija zahtijeva diplomu prvostupnika te više od 3 godine radnog iskustva, nudeći natprosječne plaće.

Gmail 01.12.2023. briše neaktivne račune

Ovo ukazuje na ambiciozne planove Huaweija za budući razvoj HarmonyOS-a i potrebu za stručnjacima koji će podržati taj proces.

4 9

U zaključku, Huawei je zakoračio u novu fazu razvoja svog operativnog sustava s HarmonyOS Next. Ova promjena, iako donosi napredak u vlastitom ekosustavu, predstavlja i izazov za korisnike koji će morati prilagoditi svoje navike na nedostatak podrške za Android aplikacije.

Telemach šalje upite za nepostojeće račune

S druge strane, Huaweiov intenzivan angažman u regrutiranju talentiranih pojedinaca sugerira da tvrtka ozbiljno pristupa izgradnji i unaprjeđenju svog operativnog sustava, što bi moglo oblikovati budućnost pametnih uređaja tvrtke Huawei.

Vivo X100 / X100 Pro – Dimensity 9300 i 100mm Zeis Apo periskopska kamera

Dali podržavate ovo udaljavanje od Android podrške, odnosno način na koji Huawei svim silama želi “izbrisati” Android platformu iz svoje povijesti?

5 7

Kod nas takav postupak nailazi na odobrenje i “zeleno svjetlo” jer smatramo da sve ono što je Amerika radila Huawei-u svakako nema previše smisla i u cilju je imalo samo za destabilizaciju poslovanja i prihoda jedne vrhunske tvrtke.

Huawei 2024. godine predstavlja trostruko sklopivi pametni telefon

Usprkos tome Huawei je dokazao da iz svega može izaći kao “pobjednik” i da iz takve loše situaciju može tržištu ponuditi vlastito softversko rješenje – mobilnu platformu.

Najčitanije