huawei
tekst2sl2 5

10 razlika iPhone 15 vs iPhone 14

Čini se kako već sada možemo govoriti koje će to razlike iPhone 15 serije donijeti sa sobom u odnosu na iPhone 14 pa i starije modele, a razlika je čak 10!

Očekujemo s velikim iščekivanjem Appleov događaj koji je zakazan za utorak, 12. rujna 2023. godine. Na ovom događaju će nam biti predstavljena nova linija iPhone 15 telefona, Apple Watch 9, te novi modeli iPada.

Xiaomi 14 donosi ono što i iPhone u Apple “svijetu” – Titanium

Kao što znate, Appleov događaj uvijek privlači ogromnu pozornost i očekivanja diljem svijeta, a i ovog puta se ne radi o običnom lansiranju proizvoda.

tekst2sl1 2

Spremni smo istražiti 10 ključnih razlika koje donosi nadolazeća iPhone 15 serija u usporedbi s prethodnim modelima, uključujući iPhone 14 i starije generacije. Promjene koje očekujemo obećavaju značajno unapređenje iskustva korisnika pametnih telefona.

Apple iPhone Fold – pred nama !

Naravno, prva stvar koja će privući pažnju mnogih je prelazak na USB Type-C umjesto dosadašnjeg Lightning priključka. Ovo je promjena koju su mnogi čekali, a koja će omogućiti brže punjenje i veću kompatibilnost sa drugim uređajima. No, ne treba zanemariti ostale promjene koje dolaze s iPhoneom 15.

1 4
Apple iPhone 15 maketa !

Jedna od najvidljivijih promjena bit će uklanjanje notcha (ureza) s gornjeg dijela zaslona. Ovo će omogućiti veći zaslon za korisnike i bolje iskustvo gledanja sadržaja na svojim uređajima. Svi detalji o ovoj promjeni i načinu na koji će Apple riješiti kameru i senzore bit će otkriveni na samom događaju.

10 ključnih razlika:

  1. USB-C Zamjena za Lightning port: Nakon 11 godina, Lightning priključak odlazi, zamijenjuje ga univerzalni USB-C priključak, čineći kompatibilnost s drugim Apple uređajima jednostavnijom.
  2. Odlazak Notcha: Nakon sedam godina, ‘notch’ će ustupiti mjesto ‘Dynamic Island’ izrezu na zaslonu, koji će biti prisutan i na modelima boje vanilije.
  3. Novi način isključivanja zvuka: Legendarni Ring prekidač bit će zamijenjen stvarnim gumbom koji omogućuje brže radnje za isključivanje zvuka.
  4. Poboljšana kamera: 12MP kamera će nestati iz iPhonea 15 i zamijenit će je senzor od 48MP s 2x senzorskim zumiranjem za bolje fotografije i mogućnostima zumiranja.
  5. Izmjena materijala: Okvir od nehrđajućeg čelika odlazi, a dolazi okvir od titana koji će biti lakši za 10-20g.
  6. Nove boje: Kričave zlatne boje više neće biti prisutne, umjesto toga dolaze srebrna, svemirska crna, titan siva i tamno plava.
  7. Izmjena u sadržaju kutije: Bijeli gumasti kabel u kutiji od 2007. će biti zamijenjen opletenim USB-C kabelom.
  8. Promjena stakla: Stražnje staklo će preći na mat staklo, što može rezultirati povećanom cijenom, ali i izdržljivijim uređajem.
  9. Potencijalno novo ime: “Pro Max” iPhone bi mogao dobiti novo ime, možda “Ultra”, iako su informacije oko ovog aspekta nejasne.
  10. Nadogradnja na iOS 17: iOS 17 donosi mnoge ažuriranja, uključujući eliminaciju potrebe za izgovaranjem “Hej, Siri” i druge ekskluzivne značajke za seriju iPhone 15.

Dalje, očekuje se zamjena tradicionalnog Mute prekidača stvarnim gumbom koji će korisnicima omogućiti brže i preciznije upravljanje zvukom na uređaju. Ovo je još jedan primjer kako Apple nastoji poboljšati praktičnost svojih uređaja.

Apple donosi 2024. značajne promjene po pitanju pametnih satova – Apple Watch X

Kamera će također doživjeti značajnu nadogradnju, s primarnom kamerom od 48 MP. Ovo će rezultirati boljim fotografijama i video zapisima, uz veće mogućnosti zumiranja i postizanje visoke rezolucije slika. Očekuje se da će ova promjena biti dobrodošla za ljubitelje mobilne fotografije.

2 6
iPhone 15 Pro – maketa !

Jedna od promjena koja će utjecati na izgled uređaja je zamjena materijala okvira. Nakon dugih godina korištenja nehrđajućeg čelika, novi modeli iPhonea 15 Pro će imati okvir od titana. Ovo će rezultirati lakšim uređajem i većom izdržljivošću

iPhone 15 Pro modeli donose boju: sivu u raznim nijansama [foto]

Što se tiče estetike, očekuju se nove boje za iPhone 15 modele. Kao i uvijek, Apple će ponuditi atraktivne opcije boja kako bi korisnicima omogućio da odaberu uređaj koji odražava njihov stil.

tekst2sl1 3
iPhone 15 linija u prodajnom pakiranju donositi će USB Type-C kabele (pletene) u boji kućišta modela !

Još jedna promjena koju ne smijemo zaboraviti je novi USB-C kabel za punjenje. Ovaj kabel će biti kompatibilan s novim USB Type-C priključkom na uređaju, a također će biti estetski usklađen s bojom iPhonea koji odaberete. Time će se olakšati punjenje i prijenos podataka.

iPhone 15 Pro donosi povećanje kapaciteta baterije

Promjene se ne zaustavljaju na vanjskom izgledu. Planira se zamjena stražnjeg stakla mat staklom, čime će se postići jedinstven izgled i poboljšana otpornost na ogrebotine i otiske prstiju.

tekst2sl1
Cijena (početnih modela) s kojom će iPhone 15 linija biti dostupna na tržištu !

Iako je moguće da će početni modeli iPhonea 15 biti nešto skuplji nego prethodni modeli, vjerujemo da će korisnici prepoznati vrijednost koju donose ove promjene.

iPhone 15 u prodajnom pakiranju donosi USB Type-C kabel

Napokon, Apple razmatra promjenu naziva “Pro Max” u “Ultra” za svoje najnaprednije modele iPhonea. Ovo može ukazivati na još veće tehnološke inovacije i izvanredne performanse.

iPhone SE 4 (2024.) – što donosi i kad dolazi

Sve u svemu, iPhone 15 donosi značajne promjene koje će utjecati na način na koji koristimo pametne telefone. Ostanite s nama kako biste zajedno pratili Appleov događaj “Wonderlust” u utorak, 12. rujna 2023. godine, u 19:00 sati i saznali sve detalje o novim uređajima.

Apple event “Wonderlust” u Utorak (12.09.2023.) s početkom u 19:00h:

iPhone je odavno postao statusni simbol, a novi dizajn će sigurno izazvati razgovor i pažnju. U godini 2024., iPhone će ostati vodeći model pametnih telefona, kombinirajući inovaciju, funkcionalnost i estetiku.

Najčitanije