Banner
tekst2naslovna

Google tražilica ide u smjeru društvene mreže

Google mijenja tražilicu iz nule - sve više se ide u smjeru "društvene mreže".

Način pretraživanja interneta odnosno korištenje Google tražilice uskoro će se promijeniti. Rekli su to čelnici ove tvrtke, internetskog diva na događaju pod nazivom „Search On 2022”.

Xiaomi 12T i Xiaomi 12T Pro dobiti će 3 verzije Androida i 4 godine sigurnosne podrške

Tvrtka je veliki fokus ove konferencije držala upravo na Google tražilici i što ona sada donosi, što korisnici pretražuju i kako koriste tražilicu ali i ono što će ona ista donositi u budućnosti.

tekst2sl1 1

Nakon što smo pisali o mogućnostima uklanjanja naših podataka koji su dostupni na Google tražilici, sada pišemo o novom načinu rada i donošenja sadržaja unutar te iste Google tražilice.

Google donosi alat s kojim ćete moći kontrolirati što Google zna o vama

Do sada je sve nekako djelovalo usko povezano uz sam pojam koji se pretražuje, dok će od uskoro taj pojam biti proširen i različitim usko vezanim elementima uz navedeni pojam pretraživanja.

tekst2sl2 1

To bi značilo kako ćemo prilikom pretraživanja pojedinog pojma imati prilike vidjeti i pojmove koji će biti tu „rezervirani” i temeljeni na strojnom učenju i umjetnoj inteligenciji, što Google razvija već duže vrijeme.

OnePlus Nord Watch predstavljen – donosi 30 dana autonomije

Iako mislite da je ovo nema obična „najava” nečega beznačajnog kažimo kako tome i nije tako. Pošto svi znamo kako je Google tražilica (pretraživanje) prva i glavna sfera kojom se ova tvrtka probila na tržište te svaku promjenu na njoj radi vrlo oprezno i svakako promišljeno.

tekst3naslovna

Čak i sve veće prisiljavanje korisnika da se na YouTube platformu registriraju (prijave) sa stvarnim imenom i prezimenom ima za cilj to da Google „zna sve više o vama) odnosno da strojno učenje donose rezultate isključivo prilagođene za vas.

Google Disk iskoristite za „backup” fotografija i video–zapisa sa računala – evo kako?

Čini se kako se na taj razvoj Googlea kao tvrtke i Google tražilice trebalo naviknuti jer će to biti sve učestalija pojava i na ostalim uslugama i servisima koje Google ima u svojem portfelju.

tekst4naslovna 1

Novi način donošenja Google tražilice odnosno njezinih rezultata je u jednoj mjeri kriv i TikTok. Jer Google shvaća da je TikTok veliki konkurent (moguća opasnost) s kojom se Google ima boriti.

Samsung Galaxy S23 modeli možda dolaze krajem godine

A način donošenja sadržaja koje prezentira TikTok je da sve dođe pred „oči korisnika” i da sve bude servirano na dlanu. Čini se kako tim stopama ide i Google kada je pretraživanje u pitanju.

tekst2sl1 5

To znači kako će sam rezultat pretraživanja biti „serviran” pred samog korisnika s mnogo više slika i elemenata na koje do sada nismo mogli računati i očekivati da će nam Google to tako ponuditi.

Netflix gubi povjerenje kod Amerikanaca – podatci su kritični

Osim navedenog tu će biti i rezultati pretrage povezani s YouTube platformom ali će Google s vremenom sve više i pamtiti što pretražujete i gdje se „krećete” po internetu.

tekst2sl3

Pa će shodno tome i sami rezultati pretrage biti isključivo namijenjeni vama. Dobro ili ne? Kakvo je vama mišljenje da Google tražilica ide sve većim korakom u smjeru „društvene mreže”?

Najčitanije