Banner
tekst1naslovna 7

Google slavi 15 godina Street View usluge – novi način snimanja

Google obilježava 15 godina Street View usluge. Povodom toga donosi zanimljiva iznenađenja i novitete koji se prvenstveno vezuju uz korisnike Android i iOS platformi.

Internetski div Google danas slavi 15 godina od kada je u opticaj pustio Street View uslugu. Riječ je o načinu prikazivanja objekata, mjesta, ulica na Google Kartama.

Xiaomi želi zabraniti APK, Google to odbija učiniti

Dok Street View nije bio dostupan jednostavno se nikako nije moglo vidjeti „uživo” što se krije u određenom gradu, mjestu ili naselju ali je Google na sreću to sve izmijenio i učinio dostupnim.

tekst1sl1 4

Kako bi se to proslavilo na dobar i kvalitetan način Google je odlučio jednom značajkom obogatiti svoj mobilni prikaz Street View usluge, odnosno prikaz na Android i iOS platformi.

Ako ste IT poslovnjak koji traži uređaj za sebe, svakako proučite Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Riječ je o podatcima o određenom mjestu (dakle sve podatke koje Google ima o određenom mjestu da budu prikazani unutar Street View usluge kada se klikne na nju).

Xiaomi i Leica Camera objavili dugoročnu stratešku suradnju

Ovaj način prikaza detalja o nekom mjestu ili sadržaju na desktop verziji Street View usluge dostupan je još od 2014. godine a čini se kako će od sada biti dostupan i široj masi odnosno Android i iOS korisnicima.

Sony LinkBuds S – najmanje i najlakše bežične slušalice

Ne samo da je na ovaj način Google odlučio proslaviti 15 godina „rada” Street View usluge već je i izdao (objavio) posve novu kameru. Radi se o modelu koji ima zaista male dimenzije, veličine je mačke kako to Google opisuje.

tekst1sl2 2

I moći će se koristiti na bilo kojem automobilu bez prevelikih i kompliciranih procesa montaže i implementacije. Nekako smo skeptički kako će ovo koristiti i „obični ljudi” ali Google baš to ima i za cilj u neko dogledno vrijeme.

Ipak prvenstveni zadatak (značajka) ove kamere je da se ista može nositi u okolo i da se tako Street View usluga jednostavno proširi na dijelove planete koji još nisu pokriveni (ČITAJ: NEDOSTUPNI) Google Street View uslugom.

tekst1sl3 3

Kao treća novina odnosno kao “treći dar” Google je Street View uslugu odnosno Google Karte obogatio s 360 studijom. Radi se o segmentu unutar aplikacije gdje će korisnici moći samo snimati 360 fotografije i učitavati iz direktno na Google Street View, nije li to divno?

tekst1sl4

Dali je vama Google Street View pomogao koji put ili ste jednostavno ponekad sjeli za Street View i otišli u neke daleke krajeve u kojima nikad niste bili?

Apple je dostignuo svoj vrhunac: Steve Jobs je to postignuo

Ako niste jedan od takvih sretnika sigurni smo da vam je Google Street View usluga barem jednom pomogla ako niste znali gdje se nalazi neka radnja ili ulica u nekome vama ne tako poznato gradu (gradu u kojem se i ne snalazite baš previše dobro).

YouTube od sada označuje najzanimljivije dijelove video zapisa

Nas veseli što Google i dalje razvija i nadopunjava prisutnost Street View usluge i njezinu pokrivenost.

Najčitanije