Banner
2 6
Google Pixel 8 Pro - CAD render !

Google Pixel 8 sučelje kamere biti će drugačije, pokazuju detalji

Predstavljanje Pixel 8 serije očekuje nas u listopadu ali to nas ne spriječava da ponovno pišemo o glasinama, ovoga puta o sučelju kamere.

Google s vremena na vrijeme otkriva sitne “detalje” vezane uz nadolazeću Pixel 8 seriju pametnih telefona, koja će stići na tržište u listopadu. Današnje informacije iznose nove glasine u vezi s korisničkim sučeljem kamere na nadolazećim Pixel 8 modelima.

Android 14 donosi nove widgete za kontakte

Zahvaljujući anonimnom insajderu iz Googlea koji je, prema navodima, podijelio slike novog korisničkog sučelja s Android Authorityjem, otvara se prozor u svijet promjena koje Google priprema.

Sadašnje korisničko sučelje kamere omogućava otvaranje postavki povlačenjem prsta prema dolje na tražilu. Međutim, novo korisničko sučelje donosi elegantnu promjenu – postavke će se sada otkrivati jednostavnim povlačenjem prsta prema gore na tražilu. Ova inovacija olakšava i ubrzava pristup postavkama kamere, stvarajući intuitivan način za navigaciju kroz opcije.

Google Pixel 8 / (Pro) osvanuo na “promo” videu – internet se divi

Dodatno, aplikacija kamere Pixel 8 serije sadržavat će novi način odabira između snimanja fotografije ili videa. Trenutačno, otvaranjem kamere dolazite do vrtuljka koji pruža opcije za snimanje portreta, korisničke fotografije i videozapisa s mogućnošću snimanja u različitim načinima poput usporenog snimanja, normalnog ili Time Lapse, uz izbor između raznih načina kao što su Panorama i Photo Sphere.

S novim sučeljem, načini “Kamera” i “Video” bit će dostupni dodirivanjem ikone fotoaparata ili ikone kamere smještenih ispod trake za odabir načina. Nakon odabira snimanja fotografije ili videa, moguće je prilagoditi različite značajke. Na primjer, prilikom snimanja videa moći ćete odabrati “Cinematic Pan”, koji usporava brzinu kretanja kako bi videozapisi imali profesionalniji izgled. Ova funkcija bit će poznata kao “Pan” u novom korisničkom sučelju.

Google u budućnosti donosi “minimalne zahtjeve” za sklopive telefone pokretane Androidom

U sklopu novog korisničkog sučelja za video, opcije stabilizacije premještene su u skočni izbornik s tri opcije: standardna, aktivna i zaključana. Kada je riječ o fotografijama, opcije koje su prije bile skrivene pod karticom “Motion”, “Long Exposure” i “Action Pan”, sada su dobile svoje zasebne kartice kako bi korisnicima omogućile lakše pronalaženje željenih opcija.

Pixel 8 i Pixel 8 Plus ponosno će predstaviti novi Samsung GN2 senzor od 50 MP koji će podržavati njihove primarne kamere. Pixel 8 Pro nadmašuje ova unapređenja s 64MP Sony IMX787 senzorom za ultraširoku kameru (koji se trenutno koristi kao primarna kamera na Pixel 7a modelu) te uključuje i novi ToF senzor za poboljšani autofokus.

Android 14 – kada dolazi na telefone?

Google također posvećuje znatan trud poboljšanju softverske strane obrade slike. Novi pristup omogućuje brže snimanje HDR slika kako bi se smanjila pojava šuma i artefakata.

Prilagodljiva svjetiljka prilagodit će intenzitet bljeskalice ovisno o uvjetima snimanja, smanjujući prekomjernu ekspoziciju i unaprjeđujući fotografije snimljene u uvjetima slabog osvjetljenja. Interesantna nova značajka obrade nazvana “Segmentation AWB” koristi različite tehnike obrade za različite dijelove fotografije, što rezultira preciznijim izgledom slike.

Prelazak sa iOS-a na Android vrlo je jednostavan – ističe Google

Obrada slike ostaje ključni faktor koji izdvaja Pixel kamere, pružajući izvanredne rezultate unatoč ne tako naprednom hardveru. Google nastavlja svoju predanost inovacijama, kako u hardveru tako i u softveru, čime se osigurava da Pixel 8 serija ponudi vrhunsku kvalitetu fotografija i korisničko iskustvo na tržištu pametnih telefona.

Najčitanije