huawei
tekst2naslovna

Google Pixel 7 Pro donosi Tensor 2 – zaostajati će za konkurencijom

Kada bude predstavljen Pixel 7 / 7 Pro pametni telefon unutar njega nalazit će se druga generacija Tensor 2 chipseta. Ipak čini se kako će uvelike zaostajati za konkurencijom.

Prisjetite se kako se Google hvalio kada je s Pixel 6 / Pixel 6 Pro modelima predstavio prvu generaciju Tensor chipseta. U prvome redu hvalili su se strojnim učenjem (AI) i mogućnostima kako Tensor „uči i pamti” ono što korisnik učestalo radi te mu tako olakšava korištenje pametnog telefona.

Google Pixel 7 / Pixel 7 Pro – značajke zaslona i detalji „isti” kao Pixel 6

Ipak čini se koliko su se sa „prvom generacijom” Tensora hvalili toliko „druga generacija” neće biti ništa inovativno. Ako je suditi po dosadašnjim izvorima i glasinama Google će Tensor 2 ukomponirati unutar Google Pixel 7 Pro i Pixel 7 modela ali Tensor 2 neće biti „veliki skok” u odnosu na aktualni Tensor.

tekst2sl1 8

Zašto mislimo da Tensor 2 neće biti toliko inovativan i uspješan. Vrlo jednostavno jer se pominje kako će Google unutar Pixel 7 / Pixel 7 Pro modela koristiti prošlogodišnje jezgre procesora.

Nothing Phone (1) – dostupne fotografije i video

Točnije radi se o Cortex-X1, Cortex-A78, Cortex-A55 koje su se koristile u prošlogodišnjem flagship chipsetu, Snapdragon 888 koji je pokretao Galaxy S21 liniju pametnih telefona.

Google otvara drugu (fizičku) trgovinu u Americi

Upravo bi ovo moglo značiti kako će Tensor 2 zaostajati za trenutno aktualnim modelima flagship chipseta kao što su Snapdragon 8 Gen 1 a kamoli tek za aktualnim Snapdragon 8+ Gen 1.

tekst4naslovna

Kada smo se već dotaknuli procesora kažimo i to kako će Pixel 7 / Pixel 7 Pro donositi redoslijed procesorskih jezgri: 2+2+4. Odnosno dvije jezgre s velikom snagom, dvije jezgre srednje jačine (klase) te četiri jezgre lagane jezgre.

Samsung „zaboravlja” Galaxy FE liniju pametnih telefona?

Ipak ne treba odmah suditi „na prvu” jer značajke sa papira mogu značiti potpunu suprotnost kada se radi o načinu rada i korištenja modela pametnog telefona u realnosti.

Google najavio Pixel tablet ali na tržište neće prije 2023. godine

Ovdje bi još naveli kako su se pojavila neka kodna imena koja označuju dolazak čak tri modela Pixel 7 pametnih telefona. Prvi na redu spominje se: Panther (Pixel 7), Cheetah (Pixel 7 Pro) i Felix (Pixel 7a).

tekst2sl3 2

Ne samo da će po pitanju chipseta i procesora Google Pixel 7 / Pixel 7 Pro koristiti zastarjelu tehnologiju, nego se čini da će slična situacija biti i po pitanju zaslona.

Xiaomi donosi 12S, 12S Pro i 12 Ultra – glasine na dlanu

Naime izgledno je kako će nadolazeći Pixel 7 modeli, koristiti zaslone koje smo imali prilike vidjeti na Pixel 6 / Pixel 6 Pro modelima. Ipak po pitanju Google Pixel 7 Pro modela bit će ipak „manje nadogradnje”.

tekst4sl1

Pixel 6 Pro koristi Samsungov zaslon S6E3HC3, dok će Pixel 7 Pro koristiti zaslon SEE3HC4 s rezolucijom 3120x1440pix. Ipak teško je za povjerovati da će ovakve mala poboljšanja donijeti toliko poboljšanje ali ipak svaka i najmanja promjena veseli.

Samsung Wallet objedinjuje Samsung Pay i Pass aplikacije

Kako smo i rekli ipak treba sačekati samo predstavljanje Google Pixel 7 / Google Pixel 7 Pro modela da bi o svemu mogli više reći i vidjeti način rada u realnom vremenu.

Najčitanije