Banner
tekst2sl4

Ford planira „napad” na Teslu i Kia-u kada su u pitanju električna SUV vozila

Ford ima u planu predstaviti SUV električno vozilo sa 7 sjedećih mjesta. Tim potezom želi "napasti" Američko tržište i dva predvodnika u tom segmentu - Tesla i Kia proizvođače električnih automobila.

O SUV vozilima sve se manje više zna. A ona koja su umjesto na motor za unutarnjim izgaranjem pokretana na električnu energiju i nemamo što više previše govoriti.

Steve Wozniak strahuje kako će se AI koristit za potkradanje javnosti

Danas se želimo osvrnuti na „početke napada” Forda koji u planu ima uzdrmati tržišni udio kojeg sada drže Tesla i Kia. Zasigurno ste sada poprilično zbunjeni i ne znate o čemu točno pišemo i na što točno mislimo.

tekst2sl1 1

No moramo vam reći kako je riječ o SUV vozilima odnosno onima pokretanim na električnu energiju. Nakon što su električni automobili postepeno ušli na tržište onih (običnih) i lagano im uzimaju dio, čini se kako proizvođači električnih sada imaju bitnu unutar „svojeg tabora”.

BMW i5 biti će najavljen 24.05.2023. – internet je prepun promo videa

Naime ova bitka još je uvijek isključivo vezana uz Američko tlo no to ne znači kako uskoro ona neće biti prisutna i na globalnoj razini.

Koliko je kamera vivo X90 pro bolja od prethodnika?

Tesla za sada ima nekoliko modela koji unutar sebe donose mogućnost korištenja 7 sjedećih mjesta.

tekst2sl2 1

A za tim brojkama svakako ne zaostaje ni Kia, koja je nedavno predstavila novi SUV (isto tako s mogućnošću korištenja 7 sjedećih mjesta) a koji je Amerikancima već „zapao” za oko.

Mini Cooper S EV 2024. – službene fotografije

Ford je naravno sve to vidio i odmah se brže bolje bacio u akciju, tako prema riječima Jimya Farleya (CEO Ford-a) tvrtka već radi na razvoju nadolazećeg SUV modela koji će u tri reda ponuditi sedam sjedećih mjesta.

tekst2sl3

Ovakav model električnog SUV automobila na tržištu bi se trebao pojaviti kroz razdoblje od godine i pol odnosno dvije. A kako ističu u sjedištu Forda tržište je itekako zainteresirano za takav tip SUV vozila.

Tesla Supercharger V4 – dostupan svima

Jer su i ostali (Američki) proizvođači poput Chevroleta i Cadillaca već u završnim pripremama za isto tako SUV modele sa sedam sjedećih mjesta.

tekst2sl5

Iduće pitanje koje se nameće samo od sebe je ono: „Koje će ime Ford dati takvom modelu automobila”? Možda će to biti „Expedition” jer nam nekako „Explorer” zvuči nekako previše teško za da bi prošao proces elektrifikacije, zar ne?

Europska Unija donijela uredbu da od 2026. punionice budu na svakih 60km

Šalu na stranu (moramo se malo i šaliti) Ford će u svibnju svoje investitore na eventu detaljno obavijestiti o svim planovima i novčanim izdatcima da bi se jedan Ford električni SUV sa 7 sjedećih mjesta doveo na tržište.

Mi ćemo svakako nastaviti pratiti razvoj ove priče i kada budemo doznali neke novine, svakako ćemo o istima ponovno pisati. Uz planove SUV električnog vozila, Ford će svojim investitorima predstaviti i planove za nadolazeća gospodarska vozila.

Xiaomi razvija „solid-state” baterije za aute i mobitele

Kako smo rekli i na početku članka, iako se ova tema uskoro ne vezuje uz našu regiju. Zasigurno će kroz godine popularnost vozila za sedam 7 sjedećih mjesta znatno biti utjecajnija i kod nas odnosno na globalnoj razini.

Najčitanije