Banner
5 3

Exynos 2400 može konkurirati Snapdragon 8 Gen 3

Samsung Exynos 2400 SoC označava Samsungov hrabri potez da ponovno uspostavi svoju prisutnost na tržištu aplikacijskih procesora (AP) te se očekuje da će ovaj čipset biti implementiran u Galaxy S24 seriju uređaja.

Samsung Exynos 2400 SoC označava Samsungov hrabri potez da ponovno uspostavi svoju prisutnost na tržištu aplikacijskih procesora (AP) te se očekuje da će ovaj čipset biti implementiran u Galaxy S24 seriju uređaja.

Android 14 krenuo u opticaj – prvi na redu jesu Pixel modeli

Postoji mogućnost da će se koristiti kao osnovna tehnologija za napajanje najnovijih vodećih mobitela u određenim regijama, ili čak biti srce Galaxy S24 i Galaxy S24+ uređaja.

1 4

U drugom scenariju, Snapdragon 8 Gen 3 će biti rezerviran za Galaxy S24 Ultra. Važno je napomenuti da ni Samsung ni Qualcomm još uvijek nisu predstavili ove čipsete i očekuje se da će to učiniti kasnije ovog mjeseca.

iOS 17.0.3 tu je da “ugasi vatru” na iPhone 15 Pro modelima

Nepoznati izvor informacija, poznat kao X tipster, spomenuo je rezultate benchmark testiranja, uspoređujući GPU performanse između Exynos 2400 i trenutnog Qualcomm vodećeg modela, Snapdragon 8 Gen 2, korištenjem Powerboard 4.0.

Exynos 2400 može konkurirati Snapdragon 8 Gen 3

Iako je Adreno 740 GPU na Qualcommovom čipu bio neznatno bolji od Samsung Xclipse 940 GPU-a (temeljenog na AMD-ovoj RDNA2 arhitekturi) koji se nalazi u Exynosu 2400, rezultat nije presudan.

2 2

Prvo, Exynos 2400 čipset treba biti uspoređen s Snapdragon 8 Gen 3, a ne s Gen 2. Drugo, postoji vjerojatnost da je Exynos 2400 testiran prije završetka procesa finog podešavanja.

Google Pixel 8 i 8 Pro, predstavljeni – donose Tensor G3 ali i novu ultraširoku kameru

Ono što je važno potvrditi iz benchmark testiranja Exynos 2400 čipseta jest njegova konfiguracija s deset jezgri, što označava da će biti opremljen s 10 CPU jezgri.

3 1

Prema informacijama tipstera Ice Universe, novi Exynos čipset imat će konfiguraciju 1+2+3+4, počevši s jednom Cortex-X4 glavnom CPU jezgrom koje radi na impresivnom radnom taktu od 3,19 GHz.

Meta uvodi pretplatu – Facebook i Instagram koštat će nas 14$ na mjesec – što dobivamo

Tu će biti dvije učinkovite CPU jezgre Cortex-A720 koje će raditi na 2,9 GHz, još tri učinkovite CPU jezgre, također Cortex-A720, s maksimalnom brzinom od 2,6 GHz, i četiri učinkovite Cortex-A520 CPU jezgre s taktom od 1,95 GHz.

4 1

Ovaj snažni čipset bit će integriran sa Samsungovim Exynos 5300 5G modemom koji će omogućiti impresivnu maksimalnu brzinu downlink-a od 10 Gbps.

Netflix planira ponovno dizanje cijena – evo i zašto

Također će podržavati LPDDR5X RAM, UFS 4.0 pohranu, 8K 60FPS video snimanje i kameru do 320MP. Nadalje, Exynos 2400 će podržavati dvosmjernu satelitsku komunikaciju, sličnu iPhoneovoj značajki Emergency SOS via Satellite.

5 3

Ovaj čipset predstavlja znatnu evoluciju u odnosu na prethodne generacije Exynos procesora. Oni koji odaberu uređaj Galaxy S24 pokretan Exynos 2400 vjerojatno neće primijetiti značajne razlike u performansama u usporedbi s modelima Galaxy S24 pokretanim Snapdragon 8 Gen 3 za Galaxy.

Samsung predstavio Galaxy Tab S9 FE seriju, Galaxy Buds FE i Galaxy S23 FE donoseći izvanredne značajke još većem broju korisnika

To je obećavajuće za korisnike koji žele iskusiti visoke performanse bez obzira na čipset koji pokreće njihov uređaj. Međutim, postavlja se pitanje je li ovaj napredak u performansama praćen rizikom od pregrijavanja.

NASLOVNA 5
Samsung Galaxy S24+ !

Nažalost, odgovor na ovo pitanje još je nepoznat i bit će potrebno čekati službenu objavu Exynos 2400 čipseta. Iako se nadamo da će Samsung uspješno riješiti potencijalne probleme s pregrijavanjem, tek ćemo sa sigurnošću znati kada se čipset službeno predstavi.

Huawei Watch GT 4 stigao u prodaju

Nadamo se da će Samsung uspjeti održati obećanja koja nosi Exynos 2400 čipset i pružiti korisnicima visoke performanse, energetsku učinkovitost i stabilnost.

3 7
3D prikaz nadolazećeg Galaxy S24 Ultra modela !

S nestrpljenjem očekujemo službenu predstavu Exynos 2400 čipseta i Galaxy S24 serije uređaja, koja bi trebala biti predstavljena negdje u siječnju sljedeće godine.

Zaveslaj svom snagom, pokaži najbolje od sebe i osvoji svoj HUAWEI WATCH GT 4!

Do tada, ostaje nam da pratimo vijesti i procurene informacije kako bismo bili u tijeku s najnovijim razvojem tehnologije u mobilnom svijetu.

Najčitanije