Banner
FF44

Sony Xperia 10 VI na benchmarku

Neki dan smo gledali rendere a danas donosimo benchmark rezultate.

Sony je najavio dolazak nove verzije svog pametnog telefona, Xperia 10 VI, koji donosi značajne inovacije i poboljšanja u svojoj seriji. Ovaj model će biti opremljen sa dvije kamere, te će raditi na Snapdragonu 6 Gen 1 čipsetu, što je nedavno otkriveno. Taj čipset je poznat pod kodnim nazivom “parrot”, što implicira da se radi o platformi srednje klase.

Sony Xperia 10 VI – njegova raskoš

Prema informacijama objavljenim na Geekbenchu, model telefona nosi oznaku XQ-ES72. Osim što pokreće Android 14 “odmah iz kutije”, ovaj uređaj također dolazi s opcijom od 8 GB RAM-a, što obećava brz i efikasan rad. Što se tiče certifikacija, Xperia 10 VI već je dobila odobrenje od FCC-a, što ukazuje na to da je njegovo lansiranje na tržište vrlo blizu.

ff22

Izvori iz Japana potvrdili su da će Sony Xperia 10 VI biti dostupna preko svih velikih mobilnih operatera i trgovaca u zemlji, osiguravajući široku dostupnost unutar domaćeg tržišta. Međutim, globalna dostupnost ovog uređaja za 2024. godinu ostaje nejasna, iako se očekuje da će više informacija biti objavljeno uskoro.

Sony Xperia 1 VI značajke i renderi

Zanimljiv aspekt ovog modela je odluka Sonija da ukloni telefoto kameru iz konfiguracije, što je potez koji bi mogao izazvati različite reakcije među korisnicima. Unatoč tome, Xperia 10 VI će biti dostupna u tri boje: crnoj, bijeloj i plavoj, što pruža korisnicima razne opcije za personalizaciju.

Dizajn telefona karakteriziraju ravne strane i ravne ploče, uz tanke okvire na vrhu i na dnu uređaja. Sony se odlučio izbjeći popularne dizajnerske trendove poput ureza ili probušenih rupa za kameru, što dodatno naglašava minimalistički i elegantni izgled uređaja.

Ovo je (navodno) Sony Xperia Ace IV – kompakt koji će doći na globalno tržište

Ovaj pristup dizajnu ne samo da osigurava suvremen izgled, već i maksimalno iskorištava dostupni prostor za prikaz na zaslonu, pružajući korisnicima impresivno vizualno iskustvo.

Sony Xperia 1 VI na tržište će 17.05.2024. s cijenom od 1.143€

U svakom slučaju, Sony Xperia 10 VI izgleda kao obećavajući uređaj srednje klase, dizajniran da zadovolji potrebe širokog spektra korisnika. Dok se čeka dodatne informacije o globalnoj dostupnosti, jasno je da Sony nastavlja inovirati i prilagođavati svoje proizvode kako bi zadovoljio trenutne zahtjeve i očekivanja tržišta.

Najčitanije