Banner
tekst2naslovna 3

Elon Musk pauzirao kupovinu Twitter-a?

Izgleda kako je Elon Musk pred problemom kada je u pitanju kupovina Twitter-a. Hoće li se nastaviti ili će Musk odustati od kupovine na njemu je da odluči.

Najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk pauzirao je kupovinu Twitter društvene mreže. Kako se brzo proširilo internetom razlog tome je što Musk sumnja u brojke koje su prikazane na Twitter-u.

Android 13 Beta program dostupan je od strane 12 proizvođača

Riječ je o SPAM računima na ovom popularnom servisu. Kako se doznaje problem je nastao s razlogom što mehanizam (skripta) na Twitter-u izračuna (govori) kako je od ukupnog udjela Twitter korisnika (profila) njih 5% pripada SPAM / lažnim profilima.

tekst2sl1 5

Elon Musk izrazio je sumnju u navedeni postotak i misli kako je broj SPAM / lažnih profila mnogo veći. Naveo je i to kako će još neko vrijeme razmisliti i daljnjem postupku kupovine (akvizicije) a ovo nam „miriše” na to kako bi Elon Musk mogao vrlo jednostavno odustati od kupovine.

Apple iPhone 15 usvojiti će USB Type-C, 2023. godine

Isto tako doznaje se da algoritam koji izračunava broj dnevno aktivnih korisnika. Očito je i u tom algoritmu bilo greške pri radu te je kao rezultat davao pogrešne brojke dnevno aktivnog broja korisnika na Twitter-u.

tekst2sl2 2

S jedne strane u potpunosti razumijemo zabrinutost Elona Muska jer kada već nudi za kupovinu Twitter-a 44 milijarde Američkih dolara želja mu je da sve prođe transparentno i posve uobičajenim tokom.

Google najavio Pixel tablet ali na tržište neće prije 2023. godine

Jučer (13.05.2022.) Elon Musk je na svojem Twitter profilu objavio post u kojem je objasnio o čemu je zapravo riječ. Sigurni smo kako i vas a tako i nas zanima kada će biti nastavljen proces kupovine (akvizicije) ali na žalost za sada odgovor na to pitanje nemamo.

Elon Musk želi kupiti Twitter za 41 milijardu Američkih dolara

Odnosno mišljenja smo kako je on poprilično daleko. Ovo je za sada se čini prva i jedina stvar koja stvara problem (i to veliki problem) kada govorimo o akviziciji. Ipak čini nam se kako će posljednju riječ i konačnu odluku imati Elon Musk jer on i „financira” čitavu kupovinu Twitter-a.

tekst2sl3 3

Moramo priznati kako je ovo sve krenulo super i idealno da bi sada odjednom krenulo „naopako”. Ostaje za vidjeti kako će se ova čitava priča završiti ali ono što moramo reći je to kako bi nam bilo žao da Musk na kraju ne kupi Twitter.

Elon Musk kupio 9,2% dionica Twittera

Jer ono što je obećavao kako će „otvoriti” Twitter i kako isti više neće biti zatvoren prema različitim vrstama mišljenja. Ipak ako vi i dalje želite ukloniti Twitter to možete napraviti odlaskom na link gdje je opisan čitav postupak.

tekst2naslovna 3

Naravno velika većina korisnika mišljenja je kako će kupovinom Twitter-a od strane Elona Muska on biti još više „zatvoreniji”, dok naravno to druga strana opovrgava. Ipak pričekajmo razvoj ove situacija i onda ćemo moći nešto više reći, odnosno i vidjeti hoće li Musk kupiti Twitter ili će od svega lagano odustati.

Najčitanije