Banner
1 30 Galaxy S22 Ultra Portrait2 HI

DXOMARK: Galaxy S22 Ultra je tek 13.!

DXOMARK ima novi dizajn stranica i novi test, kojeg smo ovoga puta brzo dočekali: Samsung Galaxy S22 Ultra je ocijenjen i nije se baš proslavio. Osvojio je tek 131 bod za fotografije, što ga smješta na 13. mjesto top ljestvice najboljih foto mobitela. No, ima tu još stvari na koje treba misliti

DXOMARK sam u više navrata popljuvao, s razlogom. No od tada je taj, vjerojatno najpoznatiji portal koji se bavi testovima kamera, u više navrata znatno unaprijedio testnu proceduru, na način da je riješio veliku većinu mojih zamjerki.

Stoga da, i dalje mislim da treba uzeti s dozom opreza njihove rezultate, ali nisu više u velikom raskoraku sa real life korištenjem kako su donedavno bili.

No, novi test Samsunga Galaxy S22 Ultra s Exynos 2200 čipsetom zasigurno će podići dosta prašine. Jer, mobitel koji uglavnom pobire hvalospjeve za kamere, je loše prošao:

DxOMark S22 Ultra 2

Samo 13. mjesto na top ljestvici najboljih mobitela? Sasvim sigurno, razočaravajući rezultat za Samsung. Cijela paleta starijih mobitela je ispred S22 Ultra, što je iznenađujuće.

DxOMark S22 Ultra 1

Ovoga puta neću ulaziti u njihove testne procedure, koje su znatno opsežnije i bolje nego prije, no usprkos toga smatram da ovaj poredak nije relevantan.

I to zbog softvera. Ista stvar je bila i sa S21 Ultra, ili pak još vidljivije, sa OnePlus 9 Pro – ti mobiteli su značajno popravili kvalitetu fotografija, po svim parametrima, nakon nekoliko – kod OnePlus 9 Pro čak 7 – nadogradnji softvera.

Jasno jest, da portali ne mogu čekati tjedne, ili mjesece da tvrtka popegla softver. No jasno jest i da ovaj rezultat DXOMARKA od 131 bodova nije realan za Galaxy S22 Ultra. Ili možda jest u ovom trenutku, no Samsung je već najavio veliku nadogradnju softvera. A nakon još par njih, sasvim sam siguran da će kvaliteta fotografija biti primjetno bolja…

Najčitanije