Banner
tekst4naslovna 1

Dongfeng Nano Box električni mališan po cijeni 10.000$

Električni automobili svakim danom sve više dolaze na ceste. Da to bude što brže, dolaze modeli koji su cijenom svakako pristupačni u odnosu na benzinske i dizelske modele.

Dolazak na tržište električnih automobila sve je veće u posljednjim godinama.

tekst4sl6

Sama snaga, dimenzije, komfor, sve su to elementi koji su nekada bili sinonim za automobile „obične”.

Xiaomi ulazi u automobilsku industriju – predstavlja prvi prototip

A sada ti elementi postepeno odlaze na tržište električnih automobila i vrijede za njih. Isto tako sigurno ste već čuli kako pojedini modeli automobila (bilo da se radilo o unutarnjim izgaranjem ili struji) za različita tržišta budu drugačijih imena.

tekst4sl1 1

Možda ste čuli za Dacia Spring, riječ je o električnom vozilu. Koji je pravi hit na tržištu. E upravo je ta Dacia Spring sada pristigla na Kinesko tržište ali u nešto izmijenjenom dizajnu (karoserije) i pri drugom imenu uz cijenu od 10.000$.

tekst4sl5

Dongfeng Nano Box je električni automobil čija cijena započinje od 9750$ te ima domet od 200+km. Sama platforma bazirana je na „mješavini” Dacia Springa i Renault Kwida.

Ducati V21L – električni motocikl u fazi razvoja

Drugačija prednja maska i prednja svjetla moraju biti malo prilagođenja za prodaju na Kineskom tržištu ali se u suštini radi o Dacia Spring modelu električnog automobila.

tekst4sl2 2

Dužina Dongfeng Nano Box automobila je 3,72m te širina iznosi 1,57m uz visinu od 1,51m. Njegove dimenzije pogodne su za parkiranju „bilo gdje” i s njime biste se mogli provlačiti kroz gradsku gužvu bez ikakvog problema.

Bugatti 9.0 – električni romobil u prodaji

Snaga motora iznosi malih 45ks (33kW) uz okretni moment od 125nm. Pripadajuća baterija ima kapacitet od 27,2kWh te uz autonomiju od 300km, ona stvara (gradska vožnja) iznosi nešto više od 200km.

tekst4sl3 2

Nemojte misliti kako će te sa Dongfeng Nano Box električnim automobilom biti „kralj” na semaforu ali će sasvim pristojno poslužiti za gradsku gužvu i vožnju po gradu.

tekst4sl7

Potpuno punjenje baterije od 0% do 100% iziskuje 4 sata provedenih na punjaču a za samo 30min baterija će se napuniti do 80%. Dongfeng Nano Box primarno je stvoren za Azijsko tržište te je teško za očekivati kako će ovako model električnog automobila biti prisutan na našim cestama.

Samebike MY-SM26 električni bicikl za 789 eura

Dongfeng Nano Box dostupan je u dvije verzije: onoj pristupačnijoj s cijenom od 9750$ te onom nešto skupljom od 10640$. Kako je riječ o krajnje dostupnom (financijski) električnom automobilu, tvrtka je već prvog dana zaprimila 10.000 narudžbi.

tekst4sl4 2

Pa se tako vrijeme čekanja na svoj primjerak Dongfeng Nano Box automobila proteže i do dva mjeseca. Donosimo vam i nekoliko fotografija da vidite što to ovaj „električni mališan” u svojoj unutrašnjosti donosi.

Tesla prima narudžbe za električni kamion

Ima dosta sličnih elemenata s Dacia Spring, no isto tako ima i dosta točaka gdje se dizajn i funkcionalnost razlikuju, naravno sve je to ovisno i urađeno zbog tržišta na kojem će Dongfeng Nano Box biti proizveden i dostupan.

Najčitanije