Banner
Cleansebot 1

CleanseBot UV robot ubija viruse i bakterije

Nažalost, ovo je opet aktualna tema - sterilizacija, virusi i slična gamad. CleanseBot UV robot stane u torbicu ili džep od jakne, hoda sam i ispod deke, te UV svjetlom ubija viruse i bakterije. Koronaviruse također, naravno...

Sjeli ste u kafić? Za 30 sekundi ćete sterilizirati stol. Ili, mobitel. Ili, kuhinjsku plohu kod kuće. Ili, stigli ste u hotel, dajte mu 15 minuta i sterilizirat će poseteljinu, obostrano, sam samcat – dok se vi tuširate, npr.

Slučajeva gdje bi vam brza i efikasna sterilizacija različitih površina dobro došla ima bezbroj u vrijeme koronavirusa i Covid-19 bolesti.

CleanseBot je prvi robot UV sterilizator na svijetu, koji je uz to i prijenosan – stane u žensku torbicu ili malo veći džep a masa mu je poput nekih flaghsip mobitela (220 g).

Cleansebot 3

CleanseBot je jedna od onih rijetkih stvari za koje do jučer niste znali da postoji, ali kojeg sada itekako želite. Dobra je vijest i njegova cijena, no pogledajmo prvo specifikacije i kako radi u praksi.

CleanseBot robot / UV sterilizator

  • Vrsta uređaja: prijenosni robot / UV sterilizator
  • UV zrake: 254 nm
  • Snaga UV zraka: 1500 W
  • Baterija: izmjenjiva Li-Ion 4.2V, 2700 mAh
  • Autonomija: do 3 sata rada
  • Vrijeme punjenja: 4 sata
  • Gabariti i masa: 150 x 150 x 50 mm, 220 g
  • Mogućnosti: ručni način rada, obostrana sterilizacija plahte i deke, senzori sprječavaju pad s kreveta

Cleansebot 2

Prvi dojam je – zbunjujući. CleanseBot je okrugao poput robotskog usisavača, ali nema kotače da ga pogone, niti vidljivi način rasklapanja?

RTFM, hmm, ne, ali na kraju sam ipak skužio: CleanseBot se sastoji od dva djela, koje na okupu drže prilično jaki magneti.

Cleansebot 6 E da, sada se vide pogonski kotači, kao i dodatne UV lampe koje steriliziraju površinu. I to na pametan način – CleanseBot će sam detektirati radi li ispod plahte, pa pali obostrane lampe, ili samo sterilizira donju površinu ako je na plahti / deki / stolu.

Kako to izgleda, najbolje je da pogledate u videu:

U ručnom načinu rada, s “poklopcem”, senzori prepoznaju da ga držite i pale samo donje UV lampe.

Robot je i dovoljno pametan da štiti vaše oči od jakih UV lampi, mene u tjedan dana nije niti jednom zabljesnuo,  prepoznaje je li pokriven dekom ili je na otvorenom, i u skladu s time pali i gasi UV lampe za sterilizaciju.

Cleansebot 8 Upravljanje je vrlo jednostavno, imate dvije power tipke i to je to. Nakon paljenja – držite power tipku dvije ekunde, smjestite robot u ruku ili na površinu koju želite sterilizirati, i kratko stisnite tipku još jednom. To je to…

Cleansebot 7 Da bi robot sam “hodao” trebate skinuti gornji dio, tj. gornji poklopac. Cleansebot 4 Baterija je odvojiva, što je danas rijetkost, i kapaciteta je 2600 mAh. CleanseBot UV sterilizator može biti i power bank, iako mu kapacitet nije nešto posebno.

Baterija bi trebala trajati tri sata sterilizacije. Vjerovat ću specifikacijama, jer u ovih tjedan dana koliko koristim CleanseBot robota nisam ga niti jednom punio – još ima kineske struje :-). A koristim ga svakodnevno.

Koliko košta ovo čudo? Moj primjerak je stigao za samo četiri radna dana iz Geekmaxievog skladišta u Njemačkoj, platio sam ga 70 eura – na ljeto.

Danas, cijena mu je vrlo prihvatljivih 49 eura, na ovom linku.

Najčitanije