Banner
tekst1naslovna1

ChatGPT u pomoći školarcima – ali profesori znaju kada se koristi

ChatGPT (i općenito umjetna inteligencija) u posljednje je vrijeme od velike pomoći školarcima ali profesori su tome stali na kraj!

Neupitno je kako je ChatGPT u vrlo kratko vremenu pristigao „kao pomoć” svima nama koji na dnevnoj razini koristimo „mrežu svih mreža” – Internet.

Samsung S95C OLED TV preorder, ušteda 300 eura i lijepi pokloni!

Ne samo da ChatGPT može pomoći u različitim situacijama i upitima već je vrlo sposoban i po pitanju (rješavanja) školskih zadataka. Bez obzira dali rije bila o osnovnoj, srednjoj ili pak fakultetskoj naobrazbi.

tekst1naslovna 8

Kada mislimo na školsku „pomoć” u prvom redu mislimo na pisanje, sastavaka, eseja, lektira i tome slično, gdje je ChatGPT najviše i zastupljen.

ChatGPT – oponaša ljude u pogledu pružanja informacija – trebamo li strahovati?

No i tu se polako profesori, učitelji već znaju „snaći” te vrlo jednostavno mogu zaključiti kada učenik nije samostalno odradio određeni sastav, već mu je u tome pomogao dobro nam poznati ChatGPT.

tekst1sl1 6

Osim što nastavnici na vrlo jednostavan način mogu temeljem vizualnih detalja, shvatiti dali se zadatak odradio samostalno u tom „otkrivanju” pomažu i sve veći broj alata.

Vivo X90 Pro u trgovinama, cijena 1199 eura

Naravno i dalje će najviše zastupljeno biti ono gramatičko provjeravanje ali kada je i taj „dio” doveden do savršenstva, profesori jednostavno posežu za „još jednom vrstom alata”.

tekst1sl2 7

Čak i kada je čitav sastav vrlo gramatički točan – kako bi se ono reklo, doveden do 100% savršenstva, postoji čitav niz alata koji će profesorima, učiteljima pomoći u tome.

GTA VI biti će najavljen 17.05.2023.

Naime umjetna inteligencija odnosno u našem slučaju ChatGPT temelji se na različitim OpenAI jezični modelima. Koji generira tekst na temelju unesenih podataka koji korisnik unese.

tekst3naslovna 1

Te upravo ti AP-iji služe za kreiranje „odgovora” odnosno donošenja rješenja (odgovor) pred samog korisnika. Neki od alata koji na vrlo jednostavan način znaju prepoznati „umjetno” napisan tekst na temelju API segmenata jesu:

Ako i ovaj „provjera” ne prođe za rukom (u što sumnjamo), onda profesori idu ka još jednoj metodi. Pošto se dobiveni sadržaj ne kreira „unutar” ChatGPT platforme već se „uzima” iz internetskih izvora, on može biti i posve netočan.

Vivo Pad2 – Dimensity 9200 i baterija od 10,000mAh

Odnosno mogu biti neke činjenice i podatci neispravni. Moramo imati na umu kako je ChatGPT kreiran za što brže davanje odgovora te stoga njegova točnost podataka može biti vrlo upitna.

tekst3sl4

Naravno ovo ne vrijedi samo za ChatGPT veći za ostale AI alate koji služe istoj svrsi. Stoga kada budete drugi puta (ako ste školarac ili student) uzimali ChatGPT za „pomoć”, imajte na umu ovaj naš članak.

Idealna prilika: Crucial P3 Plus 4TB SSD za 225$

Naravno ChatGPT odnosno umjetna inteligencija u nekim elementima može zaista biti od pomoći ali i dalje je čovjek tu vrlo bitan „faktor” kada se govori o kreiranju nekog pisanog sadržaja, pa bio to običan školski sastav ili neka tema koju je potrebno odraditi za fakultet.

Najčitanije