Banner
FF 1

Chat GPT-5 mogao bi biti predstavljen u lipnju – evo što donosi

Glasine o dolasku OpenAI-jevog GPT-5 potiču uzbuđenje među korisnicima interneta, dok ih pozivnice crvenog tima za testiranje dodatno potvrđuju. Iako postoji nadanje u mogući napredak u obradi jezika, oprez je potreban zbog mogućih rizika.

ChatGPT može se koristiti bez registracije

Čini se kako OpenAI užurbano razvija iduću generaciju Chat GPT-a. Brojčane oznake 5. Sve se više čini da glasine izgledaju sve ozbiljnije, jer su prethodna šuškanja sugerirala lansiranje GPT-5 već u lipnju.

OpenAI slučajno otkrio ChatGPT 4.5 – evo što donosi

Međutim, dok se neki uzbuđeno pripremaju za novu eru u svijetu AI-ja, trebamo zadržati određeni oprez. Postoji mogućnost da ovi pozivi crvenom timu nisu nužno specifični za GPT-5 i mogli bi biti dio šire inicijative testiranja.

1 3

Treba uzeti u obzir i potencijalne rizike koji dolaze s objavljivanjem tako moćnog jezičnog modela. Ogromna korisnička baza ChatGPT-a jasno ukazuje na potrebu za temeljitim sigurnosnim testiranjem prije nego što se GPT-5 pusti u svijet. OpenAI razumije važnost sigurnosti, posebno uzimajući u obzir potencijalni utjecaj koji GPT-5 može imati.

Alibaba konkurira OpenAI i Sori s Atomovideo platformom

Ne smijemo zaboraviti da su tvrtke “To B”, one koje plaćaju za prilagođene verzije ChatGPT-a, ključni izvor prihoda za OpenAI. Stoga, sigurnosni propust u GPT-5 mogao bi imati ozbiljne posljedice, nanoseći štetu ne samo povjerenju javnosti, već i samoj reputaciji OpenAI-ja.

FF 1

Testiranje na sigurnosne propuste, stoga igra ključnu ulogu kao prva linija obrane. Ovi crveni timovi, sastavljeni od stručnjaka za sigurnost, imaju zadatak identificirati ranjivosti u sustavu.

OpenAI može se pohvaliti vrijednošću od 80 milijardi dolara

Njihova je misija iskoristiti te ranjivosti u kontroliranom okruženju, simulirajući taktike koje bi pravi napadači mogli koristiti. Primjeri potencijalnih napada uključuju “promptne napade”, gdje se koriste zlonamjerne upute za manipulaciju ponašanjem GPT-5. Ranije ove godine, jedan student je navodno koristio takvu taktiku kako bi izvukao povjerljive informacije iz velike tvrtke.

2 17

No unatoč mogućim rizicima, mašta korisnika diljem svijeta je zapaljena mogućnošću dolaska GPT-5. Internetske zajednice vrve popisima želja za novim modelom.

OpenAI predstavio Soru – alat za generiranje video zapisa pomoću teksta

Mnogi se nadaju značajnom napretku u mogućnostima, od znatno proširenog kontekstualnog razumijevanja do munjevito brzih brzina zaključivanja i sposobnosti obavljanja složenih zadataka poput dugoročnog strateškog planiranja.

1 4

Iako točan vremenski okvir za izdavanje GPT-5 ostaje neizvjestan, izvješća o testiranju crvenog tima su pozitivan znak. Ako su glasine istinite, mogli bismo biti na pragu nove ere u AI, gdje će GPT-5 predstavljati budućnost obrade jezika sljedeće generacije.

Alibaba konkurira OpenAI i Sori s Atomovideo platformom

Sve u svemu, dok se svijet priprema za potencijalni dolazak GPT-5, važno je ostati uravnotežen i pažljivo razmotriti sve aspekte ovog očekivanog napretka u području umjetne inteligencije.

Najčitanije