huawei
FF 1

OpenAI predstavio Soru – alat za generiranje video zapisa pomoću teksta

OpenAI je lansirao revolucionarni model nazvan Sora, koji omogućuje generiranje fotorealističnih videozapisa putem umjetne inteligencije, predstavljajući značajan korak naprijed u području AI tehnologije.

Umjetna inteligencija (AI) dominira suvremenim tehnološkim prostorom, a utrka između tehnoloških divova za najboljim AI modelima postaje sve intenzivnija.

Samsung razvija 6G tehnologiju u partnerstvu s Princetonom

Nedavno je Google izbacio svoj najnoviji model, Gemini Ultra 1.0, i predstavio novi Google One AI Premium, što je potaknulo njegovog glavnog rivala, OpenAI, podržanog od strane Microsofta, da uzvrati udarac. OpenAI je lansirao svoj najnoviji model, nazvan Sora, koji omogućuje generiranje fotorealističnih videozapisa na temelju tekstualnih upita.

Volkswagen implementira ChatGPT

Sora predstavlja revolucionaran korak u području generiranja videozapisa putem umjetne inteligencije. Prema objavi tvrtke na blogu, Sora može “stvoriti realistične i maštovite scene iz tekstualnih uputa.”

Ovaj model omogućuje korisnicima da kreiraju fotorealistične videozapise duljine do jedne minute, jednostavno koristeći pisane upite. Model čak može generirati videozapise iz jedne fotografije te popuniti nedostajuće okvire ili produžiti trajanje postojećeg videa.

Asus Zenfone 11 Ultra značajkama isti kao Rog Phone 8 Pro

Iako OpenAI priznaje da se model može boriti s točnom simulacijom fizike složenih scena, prikazani rezultati su impresivni.

Samsung Galaxy Z Fold 6 imati će 200MP kameru

Sora je posebno učinkovit u stvaranju složenih scena s više likova, specifičnim vrstama pokreta te preciznim detaljima subjekta i pozadine. Model ne samo da razumije što korisnik traži u upitu, već i kako te stvari funkcioniraju u stvarnom svijetu.

Softver je već dostupan crvenom timu, što pomaže u otkrivanju slabosti u sustavu umjetne inteligencije. Također je otvoren za vizualne umjetnike, dizajnere i filmaše koji žele dati povratne informacije o modelu, što će vjerojatno doprinijeti daljnjem poboljšanju njegove funkcionalnosti.

Huawei donosi 10″ trostruko sklopivi pametni telefon / tablet

Međutim, s napretkom tehnologije dolaze i određeni izazovi i potencijalne prijetnje. Ranije ovog mjeseca, OpenAI je najavio planove za dodavanje vodenih žigova svojem alatu za pretvaranje teksta u slike, DALL-E 3.

naslovna1 4

Iako su vodeni žigovi namijenjeni sprječavanju zloupotrebe, tvrtka je svjesna da se mogu lako ukloniti. To postavlja pitanje vjerodostojnosti sadržaja generiranog umjetnom inteligencijom, posebno fotorealističnih videozapisa koji se mogu pogrešno interpretirati kao autentični sadržaj.

Samsung i OpenAI sklapaju suradnju u vezi proizvodnje AI čipova

U svjetlu tih izazova, OpenAI je najavio razvoj alata za prepoznavanje obmanjujućeg sadržaja, uključujući klasifikator za otkrivanje koji može prepoznati videozapise generirane od strane Sore. Ovo je važan korak prema osiguranju integriteta sadržaja na internetu i borbi protiv širenja lažnih informacija.

TEKST3SL1

Nadalje, div društvenih medija Meta poboljšao je svoj model generiranja slika Emu dodavanjem dvije značajke temeljene na umjetnoj inteligenciji.

OpenAI traži milijarde dolara za izgradnju tvornice AI čipove

Ove značajke omogućuju uređivanje i stvaranje videozapisa iz tekstualnih upita, što ukazuje na to da je budućnost generiranih Reela i kratkih videa putem umjetne inteligencije bliža nego što se očekivalo.

tekst3naslovna

Ukratko, lansiranje modela Sora predstavlja značajan korak naprijed u području generiranja fotorealističnih videozapisa putem umjetne inteligencije.

Bharat GPT kao konkurent ChatGPT-u na tehnološkom horizontu

Dok tehnologija pruža nevjerojatne mogućnosti za kreativnost i inovacije, isto tako postavlja izazove u pogledu vjerodostojnosti sadržaja i potencijalne zloupotrebe. Stoga je važno da tvrtke poput OpenAI-a nastave razvijati alate za prepoznavanje i suzbijanje obmanjujućeg sadržaja kako bi se osiguralo sigurno i pouzdano iskustvo na internetu.

Najčitanije