Banner
1 16

OpenAI može se pohvaliti vrijednošću od 80 milijardi dolara

Ako ste još uvijek mišljenja kako Umjetna inteligencija (AI) nema budućnost, onda ćemo vam reći kako je vrijednost tvrtke OpenAI (tvorca ChatGPT-a) dostignula 80 milijardi Američkih dolara.

OpenAI traži milijarde dolara za izgradnju tvornice AI čipove

OpenAI je sklopio ugovor s tvrtkom rizičnog kapitala Thrive Capital, što je rezultiralo povećanjem njegove tržišne vrijednosti na impresivnih 80 milijardi dolara ili više.

Internet unutar EU od sutra je drugačiji!

Ovo izvanredno povećanje vrijednosti označava gotovo trostruki skok u odnosu na stanje prije samo devet mjeseci. Umjesto tradicionalne investicijske runde prikupljanja kapitala, ovaj ugovor omogućuje zaposlenicima OpenAI-ja da unovče svoje dionice prema uvjetima dogovorenim u ugovoru.

FF 1

OpenAI, tvrtka koja stoji iza popularne generativne platforme za umjetnu inteligenciju, ChatGPT-a, potpisala je ovaj važan sporazum s Thrive Capitalom.

Plaćanje Facebooka i Instagrama: Izazov za GDPR i privatnost korisnika u Europi

Povećanje tržišne vrijednosti tvrtke na najmanje 80 milijardi dolara predstavlja značajan uspjeh i dokazuje njezinu dominaciju na području umjetne inteligencije i tehnološkog inoviranja.

1 16

Ova transakcija nije samo financijski dobitak za OpenAI, već i prilika za njezine zaposlenike da sudjeluju u rastu tvrtke kroz unovčenje svojih dionica.

OpenAI predstavio Soru – alat za generiranje video zapisa pomoću teksta

Ovo nije prvi put da se OpenAI udružuje s investitorima kako bi osigurao sredstva za daljnji razvoj. Početkom prošle godine, tvrtka je pristala na sličan sporazum, procijenjujući se tada na oko 29 milijardi dolara.

2 17

Thrive Capital, zajedno s drugim poznatim investitorima poput Sequoia Capitala, Andreessena Horowitza i K2 Globala, sudjelovali su u tom ulaganju.

Internet unutar EU od sutra je drugačiji!

S druge strane, izvršni direktor OpenAI-ja, Sam Altman, pokreće novi poduhvat u proizvodnji čipova za umjetnu inteligenciju. Ovaj potez mogao bi izazvati zabrinutost u pogledu antitrustovskih pitanja i nacionalne sigurnosti, posebno ako se uzme u obzir potreba za odobrenjem Washingtona prije nastavka projekta.

1 4

Altman je obavijestio potencijalne partnere i investitore o potrebi odobrenja, naglašavajući važnost pridržavanja regulativa i zakonskih propisa.

Huawei donosi 10″ trostruko sklopivi pametni telefon / tablet

Uvođenje OpenAI-jevog proizvoda, ChatGPT-a, privuklo je značajnu pažnju na području umjetne inteligencije, potičući tvrtke da istraže različite načine primjene ove tehnologije.

tekst2sl1 1

Nedavno je OpenAI predstavio svoj najnoviji proizvod, nazvan Sora, koji ima sposobnost stvaranja filmova na temelju teksta.

Samsung i OpenAI sklapaju suradnju u vezi proizvodnje AI čipova

Iako usluga još nije dostupna široj javnosti, tvrtka provodi važne sigurnosne mjere kako bi osigurala integritet i smanjila pristranost i dezinformacije.

Samsung Galaxy Z Fold 6 imati će 200MP kameru

Ovaj brz i dinamičan razvoj u OpenAI-ju ne samo da potvrđuje njezinu vodeću ulogu u području umjetne inteligencije već i naglašava njezinu predanost inovacijama i sigurnosti u korištenju tehnologije.

TEKST3SL1

Nastavak suradnje s investitorima i razvoj novih proizvoda poput Sore pokazuju da OpenAI ostaje ključni igrač u digitalnoj transformaciji i napretku tehnološke industrije.

Najčitanije