Banner
2 22

Boring Phone – zanimljiv koncept ili povratak u prošlosti?

Boring Phone sve je ono što pametni telefon nije. Kome treba ovakav telefon?

Heineken i kreativna agencija Bodega udružili su snage kako bi lansirali poseban mobilni uređaj poznat kao “Boring Phone”. Ovaj neobični telefon proizveden je u suradnji s HMD Globalom, a proizvodnja je ograničena na samo 5000 primjeraka. Svi uređaji bit će dijeljeni putem nagradnih igara, čime se dodatno povećava ekskluzivnost ovog proizvoda.

Poskupljenje telekom usluga najavljeno za 01.06.2024.

Boring Phone je zamišljen kao uređaj koji minimizira distrakcije korisnika. On ne sadrži aplikacije trećih strana ni mogućnost pristupa internetu, čime se korisnike potiče da manje vremena provode uz ekran. Ideja je stvoriti telefon koji korisnicima omogućava da se fokusiraju na stvarni život, bez nepotrebnih ometanja koja su česta u digitalnom dobu.

1 26

Uređaj se temelji na modelu Nokije 2660 Flip, koji je za ovu priliku redizajniran. Ima prozirno kućište i prilagođenu jednobojnu temu koja odgovara minimalističkom dizajnu. Glavni zaslon uređaja je 2,8 inčni QVGA ekran rezolucije 240 x 320 piksela, dok je sekundarni pokrovni zaslon veličine 1,77 inča.

YouTube blokira treće aplikacije: Što to znači za vas?

Na tehničkoj strani, Boring Phone opremljen je kamerom od 0,3 megapiksela s LED bljeskalicom. Iako kamera nudi osnovne mogućnosti, ona je u skladu s generalnom filozofijom uređaja koja promovira jednostavnost. Uređaj koristi Mocor RTOS operativni sustav, poznat po svojoj efikasnosti i stabilnosti.

Za ljubitelje retro zabave, telefon dolazi s instaliranom igrom Snake, koja je već dugi niz godina omiljena među korisnicima Nokia uređaja. Također, uređaj uključuje FM radio i utičnicu za slušalice, što omogućava korisnicima da uživaju u glazbi i radio programima bez potrebe za internetom.

Ookla 5G test otkriva: Galaxy S24 brži od iPhonea 15

Što se tiče povezivosti, Boring Phone podržava 4G mreže i dolazi s 128 MB interne memorije, koja se može proširiti pomoću microSD kartice. Izmjenjiva baterija kapaciteta 1450 mAh omogućava do tjedan dana vremena čekanja ili duže vrijeme razgovora na 3G/4G mrežama, što je idealno za korisnike koji preferiraju telefone s dugotrajnom baterijom.

2 22

Ukupno gledajući, Boring Phone predstavlja zanimljiv eksperiment u svijetu tehnologije, nudeći korisnicima priliku da se oslobode od digitalnih distrakcija i usmjere svoju pažnju na stvarni svijet.

Ovaj uređaj možda neće zadovoljiti potrebe svih korisnika, ali sigurno će pronaći svoje mjesto među onima koji žele jednostavniji, manje invazivan digitalni doživljaj.

Najčitanije