Banner
bizit 2022 2

BIZIT 2023: Znanje vrijedi, neznanje košta

Na jubilarnoj desetoj BIZIT konferenciji koja će se 8. i 9. novembra 2023. održati u beogradskom Hotelu „Jugoslavija“ tragat ćemo za odgovorima na dva pitanja: “Koliko vrijedi znanje?” i “Koliko vas ili vašeg klijenta neznanje može koštati?” 

O kom znanju je zapravo riječ? 

Riječ je o znanjima o kojima se mnogo govori, a još uvek nedovoljno zna. Naročito iz kuta njihove konkretne, poslovne primjene. Umjetna inteligencija, transhumanizam, proširena stvarnost, datafikacija života… deluju prilično udaljeno i apstraktno.

A nisu. To su elementi Četvrte industrijske revolucije koje mnogi posjetitelji BIZIT-a već primjenjuju u svom poslovanju.

Upravo od njih ćemo čuti kako, zašto i kakve koristi imaju od toga, i oni i njihovi korisnici. 

bizit 2019 5G panel

Nove tehnologije su danas prilično nemilosrdne jer ne opraštaju odlaganje i kašnjenje u njihovoj primjeni. Kako inovacije više nisu ni postepene ni blage, njihova brza konvergencija u jednu čitavu tehnološku revoluciju dovodi do toga da je uvjet za poslovni uspjeh njihovo kontinuirano praćenje i primjena.

Tehnologije o kompjuterima, onakve kakve smo ih desetljećima poznavali više ne postoje. Ulazimo u svijet totalne uvezanosti gde će  komunikacija između ljudi, računala, ali i “običnih stvari” kao što su automobil, žarulja, frižider, romobil ili klima uređaj biti nešto što se podrazumijeva. I ne samo da se podrazumijeva, već predstavlja način sticanja profita. 

Šta vas čeka na jubilarnom desetom BIZIT-u? 

Konferencija će okupiti predavače, paneliste i posjetioce iz čitave regije koji imaju konkretno iskustvo i opipljive rezultate kada je riječ o poslovnim primjenama tehnoloških inovacija.

Sudionici BIZIT-a će na taj način od pravih ljudi čuti konkretne priče, savjete i prognoze u vezi s onim što nas očekuje u turbulentnim vremenima u koje smo već zakoračili, o znanjima koja su zaista vrijedna. Stručnjaci za digitalnu transformaciju će biti predavači na BIZIT-u.

Njihova imena i životopise pogledajte na sajtu, i prijavite svoje sudjelovanje na ovom linku. 

Prijava za jubilarni deseti BIZIT uključuje prisustvo glavnom programu, bogat kotizacioni set s poklonima organizatora i partnera, „Match Making“ – ugovaranje sastanaka sa partnerima i posjetiocima BIZIT-a, godišnju pretplatu na elektronsko izdanje časopisa PC Press, sudjelovanje u nagradnom kvizu, hranu i osvježenja, kao i poseban poklon organizatora povodom jubileja – veliki party na kraju drugog konferencijskog dana uz bend Marka Louisa.  

Rezervirajte već danas 8. i 9. novembar za odlazak na BIZIT 2023, da biste se uvjerili koliko znanje vrijedi. I koliko neznanje košta… 

Najčitanije