Banner
tekst4naslovna

Apple između dvije vatre Tajvana i Kine – moguće kašnjenje iPhone-a 14

Kada se sve čini kako je u najboljem redu svaki detalj, novi "problem" je tu. Potezom Američke dužnosnice, Apple bi mogao "kasniti" s iPhone 14 modelima.

Apple je ponovno čini se u problemu. Prema posljednjim informacija ovaj Američki div našao se „ni kriv ni dužan” u problemu. Riječ je o odlasku predsjednice zastupničkog doma Nancy Pelosi u posjetu Tajvanu.

Samsung One UI 5.0 beta dostupna je za Galaxy S22 modele

To se nikako nije svidjelo Komunističkoj Kineskog vladi te je odmah uputila prosvjednu notu. Amerika odnosno SAD ima službene veze s Narodnom Republikom Kinom, dok s Tajvanom to nije na službenoj razini.

tekst4sl1

Ipak nakon Pelosina posjeta Komunistička Kineska vlada smatra kako je to postalo „službeno” te im se isto nikako ne sviđa i ne podržavaju. Sigurno se sada i sami pitate kakve to veze ima s Appleom odnosno s kašnjenjem nadolazeće iPhone 14 linije?

Samsung Galaxy A53 5G recenzija

E pa ima vrlo velike veze. Pošto svi znamo kako je Tajvan mjesto gdje mnoge Američke tvrtke (pa tako i Apple) nabavljaju čipove. Upravo se na Tajvanu nalazi onaj nam dobro poznati TSMC odnosno Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp.

tekst4sl2 1

Upravo TSMC smatra Apple kao vodećeg „kupca” svojim čipova i zaista ga ne bi volio izgubiti (naravno dobit i profit je u igri). Kao dio upućene prosvjedne note Komunistička Republika Kine odredila je novi način označavanja pošiljki koji idu iz Kine za Ameriku.

Pada prodaja pametnih telefona drugi kvartal zaredom

Tako je Apple svim svojim Tajvanskim dobavljačima uključujući naravno i TSMC, uputi nove upute kako se trebaju označavati „paketi” koji se šalju u Ameriku. A vrijeme za sve ono što se proizvede u Kini, Tajvanu.

tekst3naslovna 4

Ovakav scenarij samo dokazuje kako Komunistička Republika Kina želi svima dati do znanja „tko je glavni” odnosno kome Tajvan u suštini i pripada.

Apple App Store uvodi oglase – korisnici u nevjerici

Što za 21. stoljeće zaista smatramo nelogičnim i krajnje djetinjastim potezom. Još kada tome pridodamo da se ovo sve događa baš sada pred predstavljanje iPhone 14 modela pametnih telefona.

Apple iPhone 14 (Pro) donosi Always–On

Dolazimo do zaključka kako je opskrba čipova izuzetno upitna za iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Apple je naveo novi način označavanja isporuka ili da se nađe novi način (plan) za isporuku, jer iPhone 14 linija na tržište treba doći početkom rujna kako je i planirano (bez dana zakašnjenja).

Samsung prihvaća Snapdragon – ovo je kraj Exynosa?

Isporuka čipova i nestašica dijelova za Apple predstavlja trenutno veliki problem. Ali on i dalje treba ostati pri diplomatskom ponašanju, odnosno sa „kulturom” na nivou.

tekst1naslovna 7

Čini se kako su problemi u posljednje vrijeme sve više prisutni, ne samo zbog trenutnih ratnih sukova i velike inflacije već i Kinezi sada rada „probleme” ondje gdje ih nikako ne bi trebalo biti. Dali je sve ovo uvod u samo nešto još veće i gore, tek ćemo vidjeti.

Najčitanije