Banner
naslovna 1

Apple radi na vlastitoj tehnologiji baterija

Nedavno se internetom proširila vijest kako Apple uskoro prelazi na vlastiti proizvodni proces za baterije, dok u današnjem članku donosimo nešto više o tome.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Iako je Apple postao sinonim za inovaciju i vrhunski dizajn u svijetu mobilnih uređaja, njegova ambicija ne prestaje samo s vanjskim izgledom i korisničkim sučeljem.

Vivo X100 na promo materijalu

Tvrtka je uvijek težila unapređenju unutarnjih komponenti svojih uređaja kako bi pružila bolje performanse i iskustvo korisnicima. Nedavni izvještaji sugeriraju da je Apple ponovno usmjeren prema unutarnjim komponentama, ovaj put konkretno prema baterijama iPhonea.

naslovna 1

Prema najnovijim informacijama iz ETnewsa, Apple eksperimentira s novim materijalima za katode u svojim baterijama, uključujući nikal, kobalt, mangan i aluminij.

MediaTek Dimensity 9300 – predstavljen

Ovaj inovativni pristup također uključuje značajno povećanje korištenja silicija u konstrukciji baterija. Silicij se obično koristi kao komponenta katoda u litij-ionskim baterijama, ali ima svoj nedostatak – širi se tijekom punjenja, što može uzrokovati probleme s trajnošću baterije i kapacitetom. No, Apple je navodno pronašao način da ublaži ovaj problem.

1 12

Novi materijali i inovacije u konstrukciji baterija obećavaju poboljšanu gustoću baterije, što znači veći kapacitet u istoj zapremini. Osim toga, nova tehnologija omogućit će i brže punjenje uređaja, što je često ključna značajka za korisnike koji su u pokretu i trebaju brzo napuniti svoj iPhone. Ovaj napredak može dovesti do značajnih promjena u načinu na koji koristimo i ovisimo o našim pametnim telefonima.

Huawei P70 donosi vlastiti senzor kamere

Apple nije stran po pitanju tehnoloških inovacija i istraživanja, pa je očekivano da će koristiti ugljikove nanocijevi (CNT) kao vodljive materijale u svojim baterijama.

tekst2sl3

Ugljikovi nanocijevi su mikroskopski materijali koji imaju izvanredne električne i mehaničke karakteristike. Korištenje CNT-ova kao vodljivih materijala u baterijama značajno će poboljšati njihove performanse i trajnost. To će dodatno pomoći u očuvanju kapaciteta baterije tijekom vremena, što je problem s kojim su se korisnici pametnih telefona često suočavali.

OnePlus 12 imati će Sony Lytia senzore kamera

Ova najnovija inovacija u Appleovom istraživanju i razvoju baterija čini se da je već u značajnoj fazi razvoja, a izvještaji sugeriraju da bi se prvi uređaji s ovom novom baterijskom tehnologijom mogli početi pojavljivati već 2025. godine. To je vrlo uzbudljiva vijest za sve ljubitelje iPhonea i korisnike Appleovih uređaja jer sugerira da će budući uređaji donijeti znatno poboljšanje u trajnosti baterije i brzini punjenja.

TEKST3NASL

S obzirom na Appleovu povijest, možemo očekivati da će ova nova tehnologija biti implementirana prvo u flagship uređaju kao što je iPhone. To bi moglo značiti da će budući iPhone modeli biti opremljeni ovom naprednom baterijskom tehnologijom, čime će se značajno unaprijediti njihova upotrebljivost i performanse.

Elon Musk predstavio Grok – napredniji AI čak i od ChatGPT-a

Osim što će korisnicima omogućiti duže trajanje baterije i brže punjenje, ova tehnologija također može imati pozitivan utjecaj na okoliš. Baterije su ključne komponente mobilnih uređaja, a poboljšanje njihove trajnosti i učinkovitosti može smanjiti potrebu za čestim zamjenama baterija. To znači manje otpada i manji ekološki otisak, što je cilj prema kojem teži i Apple kao tvrtka.

tekst3sl1 2

S obzirom na sve ove inovacije i moguće prednosti koje donosi nova baterijska tehnologija, očekuje se da će Appleova konkurencija brzo slijediti ovaj trend i razvijati vlastite tehnološke unapređenja u području baterija. To bi moglo potaknuti tehnološku revoluciju u industriji mobilnih uređaja, s većim naglaskom na trajnost, učinkovitost i očuvanje okoliša.

Apple se uspješno bori s Kineskim tržištem

Iako su ovo samo informacije temeljene na izvješćima i nagađanjima, ne možemo ne primijetiti da Apple ostaje predvodnik u inovacijama u svijetu mobilnih uređaja.

tekst1sl1 13

Njihova predanost istraživanju i razvoju novih tehnologija čini ih ključnim igračem u industriji, a budućnost mobilnih uređaja izgleda svijetla. S obzirom na brzinu tehnoloških promjena, možda ćemo već za nekoliko godina držati u rukama iPhone s nevjerojatnim kapacitetom baterije i brzim punjenjem, što će nam olakšati svakodnevni život i rad.

Apple iPhone 16 Pro dobiti će ljevane staklene leće

U zaključku, Apple je ponovno dokazao svoju predanost tehnološkim inovacijama i unapređenju svojih proizvoda. Najnovija istraživanja i razvoj usmjereni prema baterijskoj tehnologiji obećavaju veći kapacitet baterije, brže punjenje i pozitivan utjecaj na okoliš.

tekst2naslovna 1

Očekujemo da ćemo već u bliskoj budućnosti vidjeti konkretne rezultate ovog istraživanja u obliku revolucionarnih iPhone modela. Apple nas uvijek iznenađuje inovacijama, i očekujemo da će i ovaj put donijeti nešto posebno.

Najčitanije