Banner
Huawei logo PR

Huawei donosi 5G pametni telefon – kasnije ove godine

Čini se kako je Huawei napokon „izborio pravdu” i postigao ono što je malo tko mogao očekivati. Naime prema posljednjim glasinama Huawei do kraja ove godine na tržište planira lansirati pametni telefon s mogućnošću 5G povezivanja.

Čini se kako je Huawei napokon „izborio pravdu” i postigao ono što je malo tko mogao očekivati. Naime prema posljednjim glasinama Huawei do kraja ove godine na tržište planira lansirati pametni telefon s mogućnošću 5G povezivanja.

Tesla dobiva „nadogradnju” brisača

Kada će to biti točno za sada još uvijek nije poznato. Isto kao što nije poznato niti koje bi specifikacije taj model telefona mogao sa sobom donositi, odnosno posjedovati.

tekst1sl1 5

Huawei se već više od četiri godine suočava sa sankcijama američke vlade otkako je Ministarstvo trgovine SAD-a stavilo Huawei na popis “spornih” u svibnju 2019. godine.

Huawei ima vrhunske pametne satove. Evo zašto

Ta je odluka u biti zabranila Američkim tvrtkama prodaju hardvera i softvera Huaweiju i presjekla pristup Kineskom brendu na 5G čipsetove. Prema novom izvješću Reutersa, Huawei bi se konačno mogao vratiti korištenju 5G čipseta koji su razvijeni zajedno s Kineskom tvrtkom Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC).

tekst2sl1 2

Izvješća triju nezavisnih istraživačkih tvrtki koje pokrivaju kinesko tržište pametnih telefona sugeriraju da Huawei i SMIC razvijaju 5G čipsetove koristeći SMIC-ov proizvodni proces N+1 i Huaweijev softver za automatizaciju elektroničkog dizajna (EDA).

Honor Magic V2 na fotografijama

Na temelju prošlih izvješća, SMIC-ov proizvodni proces usporediv je sa 7nm procesnim tehnologijama konkurenata u smislu snage i stabilnosti, iako zapravo nije izrađen na 7nm procesu.

Huawei P60 Pro 2
Huawei P60 Pro

Očekivane stope prinosa za Huaweijeve nadolazeće 5G skupove čipova su ispod 50%. Predviđanja također sugeriraju 2 do 4 milijuna jedinica 5G čipseta s mogućnošću dostizanja 10 milijuna jedinica kasnije.

Samsung Galaxy Z Fold 5 osvanuo na Reddit platformi – usprkos strogoj zabrani

Očekuje se da će prvi Huawei telefon s novorazvijenim 5G čipsetom biti lansiran kasnije ove godine. Bez obzira na sve drago nam je da Huawei uskoro predstavlja ponovno 5G telefon, jer su već Američke sankcije svima dosadile.

Huawei usprkos zabranama unutar EU svoje projekte razvija unutar EU – kako?

Sigurni smo kako će to u maniri Huawei proizvođača biti neki flagship model telefona. Koji će biti „napucan” vrhunskim značajkama i elementima a naravno i dizajnerski smo sigurni kako će biti vrhunski.

Samsung Galaxy Z Flip 5 ponovno „pozira”

Svakako ćemo nastaviti i dalje pratiti razvoj ove priče jer želimo s vama podijeliti svaki novo otkriveni detalj, element. I osobno se tako radujemo da Huawei na neki način ponovno staje na „pravi put” odnosno (slobodno možemo reći) „vraća se iz mrtvih”.

P60Pro 1080x1080 5nologo 1

Svakako ne smijemo zaboraviti niti njegov HarmonyOS kao niti pripadajuću trgovinu aplikacija AppGallery. Kada se navedenom pribroji i ponovni dolazak modela telefona s mogućnošću 5G povezivanja, veselju zaista nema kraja.

Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max u „ekskluzivnoj” plavoj boji – cijena 1,299$

Što bi ste vi željeli vidjeti da Huawei predstavi kada je u pitanju nadolazeći pametni telefon? Možda će to biti neki od nadolazećih Huawei P odnosno Huawei Mate modela telefona. Bilo kako bilo, zaista se veselimo ponovnom 5G povezivanju.

Najčitanije