Banner
tekst2naslovna

Apple radi na sklopivom uređaju – prijenosnom računalu

Apple je potvrdio kako radi na sklopivom uređaju ali radi se o prijenosniku sa sklopivim zaslonom.

Iako je nama naslov na prvu izazvao onaj „wow” efekt, čini se kako stvari nisu onakve kakvima se na prvu čine. Mnogi će sada misliti kako je Apple potvrdio (glasine) da razvija sklopivi uređaj – pametni telefon ali ipak su stvari nešto drugačije.

Threads uskoro donosi mogućnost brisanja računa – odvojeno od Instagrama

Apple je potvrdio kako radi na sklopivom uređaju ali radi se o prijenosniku sa sklopivim zaslonom. Što bi u suštini značilo kako će MacBook dobiti zaslon od „vrha do dna” odnosno čitavim svojim tijelom.

tekst2sl1 2

Tvrtka je očito u pregovorima s dobavljačima o lansiranju MacBooka sa sklopivim ekranom. Ovaj bi uređaj katalizirao sada usporeno tržište zaslona, ako se ostvari. Izdat će se 2026., nakon predstavljanja 2025. Korejski proizvođači zaslona poput Samsung Displaya i LG Displaya nedavno su mnogo uložili u OLED panele za prijenosna računala, sada kada je tržište pametnih telefona prilično zasićeno.

YouTubeova eksperimentalna značajka zaključanog zaslona mogla bi eliminirati slučajne pauze

Obje tvrtke trenutno “koordiniraju razvojne i proizvodne planove za sklopive OLED panele za prijenosna računala” kako novo tržište za njih raste.

tekst2sl2 2

Narudžba od Applea definitivno bi napravila veliki trag na ovom još uvijek malenom tržištu. Prema izvoru izvješća, veće veličine zaslona sigurno će biti isplativije za proizvođače panela, iako je teže postići veliku gustoću piksela što su oni veći.

Threads dostigla 10 milijuna preuzimanja u prvih 7 sati – Twitter podiže optužnicu

Ipak, sklopivi zasloni za prijenosna računala isplativiji su od sklopivih zaslona za pametne telefone, tako da će ovo očito biti velika prilika za proizvođače zaslona da dodatno zarade u bliskoj budućnosti.

tekst2sl3 1

S druge pak strane ovaj Apple pothvat možemo sagledati i sa stajališta gdje tehnološki div iz Cupertina ulazi „laganim korakom” na tržište koje je još uvijek malo, odnosno nedovoljno razvijeno.

Stiže Honor 90 s 200 MP, evo što nudi za 549 eura

Iako smo svi mislili kako Apple radi na sklopivom telefonu čini se kako ćemo se za to zadovoljstvo ipak trebati strpjeti još neko vrijeme. Naravno za sada nam i dalje isključivo ostaj onaj (sada već stari) koncept iPhone V modela telefona.

tekst1sl1 13

Gdje su entuzijasti pokazali kako se radi sklopivi iPhone. Odnosno kako bi on trebao dizajnerski izgledati. Čime su pustili obrise onoga čemu se možemo nadati odnosno što možemo očekivati od Apple proizvođača.

Xiaomi 14 prvi s Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3?

Naravno 2025. godina odnosno 2026. godina još su uvijek poprilično daleko te se po pitanju planova dosta toga može promijeniti ali neupitno je kako ćemo kroz dogledno vrijeme na tržištu imati prilike vidjeti Apple prijenosnik sa sklopivim zaslonom.

tekst3sl2 2

Svakako nastavljamo pratiti novine vezane uz ovu temu te ćemo vas o tome na pravovremeni način i obavještavati kada naravno za to dođe vrijeme. Ipak prvo se okrećemo predstavljanju iPhone 15 modela i izlasku novog iOS-a 17, što bi se trebalo ostvariti početkom rujan, kada ljetne vrućine malo „utihnu”.

Najčitanije