Banner
tekst1naslovna 1

Apple očekuje poveću potražnju iPhone 15 Pro modela sa A17 (3nm) Bionic čipom

Čini se kako Apple neće donijeti isti čip za sve iPhone 15 modele. Situacija će biti identična kao i ove godine, dok će "Pro" modeli biti u prednosti, oni "obični" će morati biti zadovoljni Apple A16 Bionic (4nm) čipom.

* CAD renderi: iPhone 15  / iPhone 15 Pro *

tekst1sl3 2
Govori se kako će iPhone 14 i 14 Plus modeli, uskoro biti predstavljeni u novoj ŽUTOJ boji!

Osim onih glavnih značajki i mogućnosti koje će sa sobom donijeti naredna iPhone 15 serija pametnih telefona, Apple priprema i neke novine kada je u pitanju unutrašnjost ovog pametnog telefona.

Huawei P60 Pro – dokazi kakve odlične fotografije radi, posebice periskopska kamera

Čini se kako je Apple „već sada odlučio” i zakupio čitavu prvu „liniju” TSMC čipova koji su temeljeni na 3nm, upravo će se na njima temeljiti i biti kreirani Apple A17 Bionic čipovi.

tekst1sl1 2

Za sada je TSMC jedina tvornica (proizvođač) koji je započeo s proizvodnjom 3nm čipova dok ostali konkurenti još „gledaju” dali im se to zaista trenutno isplati ili ne.

Garmin satovi donose AMOLED zaslone – predstavljeni Forerunner 965 i Forerunner 265

Sada ovdje ponovno dolazimo do vrlo zanimljivih detalja. Naime iako se do nedavno pisali kako će svi iPhone 15 modeli dolaziti s istim čipom (Apple A17 Bionic) čini se kako to i ove godine ponovno neće biti slučaj. Već da će se ponoviti scenarij koji smo vidjeli s još uvijek aktualnim modelima iPhone 14 serije.

tekst1sl2

Što bi značilo kako će iPhone 15 te iPhone 15 Plus modeli na tržište dolaziti pokretani Apple A16 Bionic čipovima, dok će samo „jači” posjedovati Apple 17 Bionic, pritom u prvom redu mislimo na iPhone 15 Pro te iPhone 15 Pro Max modele.

Apple iPhone SE 4 (2024.) – ipak će uskrsnuti u obliku iPhone-a 14

Dakle dolaskom u rujnu 3nm čipove posjedovat će samo „Pro” modeli. Sada će se mnogi od vas pitati: „Što niste nedavno rekli kako će „Pro Max” ustvari biti „Ultra”” i bit ćete tu naravno u pravu. – Ako ne znate o čemu pričamo posjetite link: “Apple iPhone 15 Ultra (a.k.a Pro Max)

tekst3sl2 1

Jer smo mi na našim stranicama govori kako Apple ove godine umjesto „Pro Max” modela predstavlja „Ultra”. Dakle možemo reći (naravno još uvijek ne sa sigurnošću) kako će iPhone 15 serija u rujnu donijeti četiri modela: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro te iPhone 15 Ultra.

Apple želi (i plaća) da Samsung Galaxy S23 Ultra bude sporiji na benchmark testiranjima

Sva četiri modela osim USB Type-C sučelja donosit će i neke izmjene po pitanju kameru a samih razlika bi ove godine trebalo biti manje nego u odnosu na iPhone 14 seriju – kada se gledaju „obični” u odnosu na „Pro” modele.

tekst3naslovna 1

Naravno sve je ovo još uvijek na razini glasina i navoda, mi ipak i dalje mislimo (i nadamo se) kako će sva četiri iPhone 15 modela doći s istim čipom (Apple A17 Bionic 3nm) ali za potvrdu istih potrebno je pričekati još neko vrijeme.

Apple iPhone 15 Ultra (a.k.a Pro Max) – moć s dozom „umiljatosti”

Ako i zaista bude to da sva četiri modela dolaze s istim čipom, na neki će način Apple to „razlikovati” implementiranjem boljih taktova ili nekim sličnim načinom.

tekst1sl3 2

Jer po pitanju radne memorije ona bi trebala iznositi 8GB te za sva modele trebala bi biti ista, osim možda za „Ultra” koja bi donosila 12GB.

Najčitanije