huawei
tekst2sl1 3

Apple „slučajno” otkrio M3 čip – podrška do 36GB RAM-a

Apple je namjerno ili ne otkrio detalje oko nadolazećeg M3 čipa a o svemu ćemo više čuti na nadolazećem WWDC događaju.

Ne samo da Apple radi na nadolazećim modelima iPhone pametnih telefona i iOS 17 inačice mobilne platforme, već i na ostalim poljima se radi „užurbano”.

Samsung Galaxy Z Flip 5 – „doziva” iPhone korisnike i mami ih!

Jedan od tih polja je svakako i razvoj nadolazećeg M3 čipa. Svi se jako dobro sjećamo sada veće (prošlih) vremena kada je Apple M1 čip predstavljen.

tekst2naslovna 4

I koja je to razlika bila u odnosu na dotadašnje Intel čipove. Naravno odmah su počele priče kako će Apple taj svoj M1 čip staviti u svaki svoj proizvod.

MyKeysShop Rasprodaja za Majčin dan: kupite Windows 10 ili Windows 11 licencu već od 7$!

I evo godine prolaze, iza nas jesu M1 i aktualni M2 čipovi a čini se kako je Apple „namjerno ili ne” otkrio i neke značajke nadolazećem M3 čipa.

tekst3sl2 2

Već kako to obično i biva glavne razlike u odnosu na aktualni M2, doticat će se samih značajki odnosno performansi korištenja.

WhatsApp testira mogućnost uređivanja poslanih poruka

Ističe se kako Apple već sada testira svoj nadolazeći M3 čip i kako će upravo on na tržište doći u više izvedenica.

Huawei P60 Pro recenzija

Jedan od njih donosi i 12-jezgreni CPU te 18-jezgreni GPU te podršku za 36GB radne memorije. Apple M3 bit će temeljen na 3nm proizvodnom procesu kao i da će nadolazeći M3 donosi šest-jezgri „performansi” dok će preostalih šest-jezgri biti rezervirano za energetsku učinkovitost.

tekst3sl3 1

Ističe se kako će Apple po pitanju M3 čipa predstaviti tri „inačice”: M3, M3 Pro kao i M3 Max. Onaj „najjači” (M3 Max) imat će 14-jezgreni CPU kao i 40-jezgreni GPU.

Honda u Europu donosi električni Ny1

Ali ističe se kako bi nekada „u budućnosti” Apple mogao tržištu predstaviti i M3 Ultra. Koji će sve te brojke M3 Max modela jednostavno udvostručiti, što bi značilo kako bi tada imali prilike vidjeti 28-jezgreni CPU kao i 80-jezgreni GPU.

tekst2sl1 6

Hoće li sve ovo biti istina ili je nešto dio „samih testiranja” odnosno nešto i neće doći na samo tržište? O tome ćemo svakako imati prilike čudi više na ovogodišnjoj WWDC konferenciji gdje će Apple reći svoje planove za bližu budućnosti.

Apple iOS 16.5 i watchOS 9.5 biti će dostupni idući tjedan

Prve dvije teme već su jasne: Apple M3 ali i ne smijemo zaboraviti naravno i iOS 17. I ono što nas nekako najviše zanima hoće li Apple dolaskom iOS 17 platforme podići i „godine podrške” s dosadašnjih pet na šest godina?

tekst2sl4 2

Idući mjesec sve odgovore na pitanja ćemo saznati jer se Apple WWDC 2023. održava u razdoblju od 05.06.2023. do 09.06.2023. Svakako ćemo događaj popratiti na našim stranicama i o svemu vas pravovremeno izvještavati.

eSimpa – najbolja ponuda za korisnike bonova u Hrvatskoj

Dok bi Apple M3 čim (u svoje tri inačice, dok će četvrta naknadno) na tržište trebao doći krajem 2023. odnosno početkom 2024. godine.

Najčitanije